Vanskelig helg for Påverud

Marcus Påverud og teamkamerat Ivan Pareras fra Spania fikk en helg med mye motgang under sesongfinalene i GT4 European Series på Nürburgring.

Publisert Sist oppdatert

Begge førerne pådro seg «drive through»-straffer i løpene, og dermed ble det ikke bedre enn 22. plass på lørdag og 17. plass på søndag.

– For å være helt ærlig har dette vært en ordentlig dritthelg. Vi slet med å få bilen til å fungere på banen under trening og kvalifisering, men likevel kunne det blitt plasseringer blant de 10-12 beste i begge løpene. Men det nytter ikke når vi begge klarte å pådra oss straff og måtte kjøre sakte gjennom pit-lane, noe som gjorde at vi tapte masse tid, sier Marcus Påverud.

Lørdag var det Ivan Pareras som fikk straff for å ha ligget for nær konkurrenten foran da starten gikk. Søndag ble Marcus straffet for å ha satt bestenotering i en sone av banen der det var gulflagg. Det var for øvrig hele 12 biler som fikk straff for samme forseelse.

– Jeg vet at man skal ta hensyn til gulflagg, men når 12 biler blir straffet for å ha kjørt (etter dommernes mening) ørlite grann for fort i en lang sone av banen der det er gulflagg i en av svingene, blir dette nesten latterlig og gjør ikke annet enn å ødelegge for alle. Men nå er løpet kjørt og sesongen avsluttet, og jeg er mer opptatt av å tenke framover på det som eventuelt skal skje neste år, sier Marcus.

18-åringen fra Lier er stadig en av de yngste i et mesterskap som i 2018 har vært et av Europas tøffeste bilsportmesterskap. Ambisjonen er å kunne avansere til raskere klasser i GT-racing og på sikt få en mulighet til å bli profesjonell racerfører.

– Marcus er veldig ung og har vært en «rookie» i dette mesterskapet. I denne første sesongen har hovedsaken vært å lære, og med det som utgangpunkt har resultatene egentlig vært oppsiktsvekkende og langt bedre enn vi hadde forventet. Vi håper at vi skal kunne jobbe videre med Marcus også i 2019 og være med på å videreutvikle ham som utøver, sier teamsjef Ingo Leipert i Leipert Motorsport, det tyske teamet som har driftet Mercedesen til Marcus gjennom sesongen.

Akkurat som i Formel 1 er det også «silly season» i GT4-racing, der mange team jobber med å sikre sjåfører for neste sesong. Mange har vært nysgjerrige på Marcus og tatt kontakt for å høre hva som er planene neste sesong.

– Alt er egentlig helt åpent. Å fortsette i GT4-mesterskapet er det mest interessante, fordi det gir muligheter videre oppover i systemet med GT3 og på sikt kanskje også en mulighet til å kjøre 24 timers på Le Mans, som er min store drøm, sier Marcus.

– Jeg har trivdes veldig godt i Leipert-teamet, men forventer også at AMG Mercedes, som har bygget bilen, er villige til å videreutvikle og oppgradere bilen slik at den blir konkurransedyktig også neste år.

– Totalt sett har sesongen vært mye bedre enn forventet, for jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå på pallen allerede i min første GT-sesong. Klasseseier og 8. plass med Lamborghini i 24-timersløpet i Barcelona har også vært en av årets store opplevelser og oppturer, sier Marcus Påverud.

I bladet Bil nummer 11-2017 som kommer til uken kan du lese en stor artikkel om Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS