Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller
Kulturforskjeller

Kulturforskjeller

Norges mest kjøpte fossilbil møtte verdens mest kjøpte personbil. Hvordan duellen mellom Skoda Octavia og Toyota Corolla endte leser du her.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i Bil 7/8-2019.

I et land hvor hvert elbilsalg applauderes av myndighetene og hvor det slenges fyrop etter dem som velger dieselbil, klarer Skoda seg forbausende bra.

Selv om dieselbileierne skaffer seg biler som er nær like rene som bensinbilene, straffes med de høyeste bompengesatsene og trues med å bli stengt ute fra hovedstaden på de mest forurensede dagene.

Like fullt var Skoda Octavia sjuende mest valgte bilmodell i mai og den 13. mest kjøpte så langt i år, nær fire av fem som kjøper Octavia velger dieselvarianten og Octavia står for hvert tiende dieselbilkjøp i Norge.

Ikke el
Hvor ligger forklaringen? Den enkle er at dieselhysteriet i stor grad frontes innenfor Ring 3 i Oslo, og det fins tusenvis av bilkjøpere utenfor denne ringen som ser langt mer pragmatisk på bilvalget, og derfor ender opp med det de faktisk har bruk for.

Men også Toyota, som heller ikke tilbyr elbiler, og i meget begrenset grad tilbyr ladehybrider, så langt har hatt stor suksess med å videreutvikle den selvladende hybridteknologien de var først ute med å kommersialisere for 22 år siden.

Med en komplett pakke av batterielektriske biler hadde Toyota sannsynligvis vært det soleklart største bilmerket i Norge, men som Skoda mot mange odds har maktet å selge dieselbilene sine, gjør Toyota det så bra uten elbiler at de i mai ble største personbilmerke.

Det sier meg at andre kriterier som bilkvalitet og kundebehandling i ganske mange tilfeller trumfer statsfinansiert elbilpolitikk.

LES VIDERE:

- Del 1

- Del 2

- Poeng og konklusjon

- Testdata

OBS!
Prisene i testen var gyldige da bladet ble produsert. Du finner alltid oppdaterte priser i vår nybildatabase.

Powered by Labrador CMS