Vårt valg

Publisert Sist oppdatert

Innledning

I Bil nr. 12 i fjor ble Honda CR-V vinner av vår seks bils SUVtest. Da Volkswagen Tiguan kom på banen var det derfor naturlig at den fikk møte CR-V i duell. Da ble Tiguan kåret til vår vinner.

Nå, da Ford endelig entrer den europeiske SUVbanen, gjør de det i trygg forvisning om at de har latt de beste japanske og tyske konkurrentene brøyte løypa – og på den måten har kunnet høste av andres erfaringer slik at de debuterer med en potensiell bestselger. Her handler det med andre ord om kremen av SUV i familieklassen.

Honda CR-V er et bra valg hvis mye utstyr og gode kjøreegenskaper er prioritert. Den taper poeng på sikkerhet og 4WD-egenskaper.

Volkswagen Tiguan er absolutt best av de tre utenfor allfarvei, uten at den dermed er noen terrengbil. I de andre testdisiplinene scorer den noe ujevnt, men oppnår samme poengsum som CR-V denne gang. Forrige gang, på vinterføre, var som nevnt Tiguan hakket foran.

Ford Kuga sjarmerer testlaget med fine kjøreegenskaper og akseptabel komfort. Den plukker nok poeng til å bryte målsnoren foran sine to konkurrenter. Også denne gang er det ferskvare som imponerer testlaget mest. Ford Kuga er vår SUV-vinner.

LES VIDERE:
- Ford Kuga
- Honda CR-V
- Volkswagen Tiguan- Tekniske data

Powered by Labrador CMS