Opp og ned for GM i Kina

Samtidig som GM stolt forteller om to nye aktiviteter i Kina, kommer også meldingen om et tilbakeslag for GM-salget på dette kjempemarkedet.

Publisert

Akkurat samtidig med at GM forteller at denne fabrikken skal utvides til å bygge 53.000 biler i året kommer imidlertid meldingen om at salget i årets tre første måneder ligger 30% under tilsvarende periode i fjor. Folk utsetter kjøp av dyrere biler i påvente av lavere import-avgifter, regner observatørene med. Hvilket passer innenlandske produsenter av dyre biler dårlig.

Derfor er det kanskje større optimisme rundt GMs neste satsing i landet: de første Blazere og S-10 pick up’er skal rulle av båndet i en ny fabrikk i nordøst, byen heter Shenyang, i desember. Og dette er en annen type biler enn de dyre Sedanene fra Shanghai.

Og for å presisere at Kina er Flavour-of-the-Month: Citroën skal investere nye 800 millioner Francs i sin Kina-virksomhet. Det dreier seg om en stor kapital-innsprøytning der også Bank of China skal delta. Der produseres for tiden ZX Fukang, men nye modeller ligger i utviklings-boksen.

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Powered by Labrador CMS