Sixteen? Tvilsom
Men H3 og H4

I følge aviser og telegrambyråer betyr de ferskeste lydene fra GM at det er tvilsomt om Cadillacs Sixteen konsept fra Detroit blir bygget. Derimot planlegges både Hummer H3 og H4.

Publisert Sist oppdatert

Men da praten kom inn på Hummer, og den H2 SUT’en som skal lanseres om noen måneder, la han til at ”vi har også noe som heter H3, og som vil komme ikke lenge etter SUT’en. Dessuten tenker vi på noe etter det, en H4”.

Hvilket selvfølgelig førte til at Hummers folk fikk spørsmålet og kunne bekrefte at en mindre utgave av H2 finnes og kan gjøres klar ganske snart, dersom ikke den enden av markedet raser sammen. ”Med H3 vil vi kunne snakke 100.000 i året, til mellom 30 og 35.000 dollars”.

H4 derimot er fremdeles bare et prosjekt som studeres. ”Det er masse arbeid å gjøre før vi kan så mye som avgjøre om det er butikk å bygge den”.

I dag selges Hummer fra 157 forhandlere i USA, et tall som skal økes til 200 dersom H3 dukker opp. Mer enn halvparten av disse selger også Cadillac, og kan altså sannsynligvis slutte å drømme om Sixteen. Men det som visstnok er helt klart er at det kommer en V 12 motor derfra om en stund. Den utgaven de viste i konseptbilen Cien avleverte 750 hestekrefter. Da blir kanskje ikke savnet etter de siste fire sylindrene så stort allikevel?

Powered by Labrador CMS