GM trapper opp i Russland

GM-president Rick Wagoner har i dag signert en investeringsplan verd $115 millioner med Russlands president, Vladimir Putin. Dermed trapper GM opp sine aktiviteter hos vår store nabo i øst.

Publisert Sist oppdatert

Hastverk

Det er Captiva, den nye Korea-SUV’en, som fra 2008 skal produseres ved et nytt anlegg i Shushary ved St. Petersburg. Når fabrikken er operativ skal det skrus sammen 25.000 av denne og en ny småbil som kommer til Russland som byggesett (CKD = Completely Knocked Down).

Men GM har ikke tålmodighet til å vente så lenge, så allerede fra september i år vil de skru sammen Captiva ved et provisorisk anlegg i St. Petersburg. Totalt investerer GM i denne omgangen 115 millioner dollar, og dette gir dem en samlet produksjonskapasitet i Russland på 100.000 biler i året.

Samlebåndet i utkanten av St. Petersborg gir 700 nye arbeidsplasser og ordføreren i regionen, Vantina I. Matvienko er selvsagt godt fornøyd og håper det vil komme enda mer bilindustri til regionen nå som GM baner vei.

Rekord
I mai hadde GM sitt beste resultat i Russland hittil med 11.000 registreringer, 80 % over mai 2005. Verdens største bilkonsern har fem merker representert i landet og leverte til sammen 35.000 nye biler til og med mai i år, med Chevrolet som Russlands nest mest solgte merke.

GM har vært aktive i Russland siden 1992, og med et befolkningsgrunnlag på 143 millioner regnes landet som et av de raskest voksende billand. Salget steg med ni prosent i 2005 mens utvikling hittil i år viser pluss 17 prosent.

Men fortsatt er det ingen grunn til å frykte stagnasjon, for biltettheten er kun 178 biler pr 1000 innbyggere.

Powered by Labrador CMS