Ny norsk Chevrolet-importør

Det har vært lite aktivitet rundt Chevrolet de siste årene, men nå kommer en ny importør på banen for å blåse nytt liv i merket.

Publisert Sist oppdatert

Chevrolet-modellene har de siste årene vært importert av Motor Gruppen, en naturlig følge av at de i sin tid importerte Daewoo – den koreanske produsenten som ble overtatt av GM.

Men de koreanske småbilene ble aldri noen suksess i Norge, og Motor Gruppen har lenge signalisert at de ønsket å kvitte seg med agenturet for å konsentrere innsatsen om sine hovedmerker, Mitsubishi og Renault.

Nå er det klart at eierne bak DAF Norge AS og Ssangyong Norge AS blir importør for Chevrolet i Norge. Avtalene med General Motor er underskrevet, og den nye importøren starter opp første halvdel av 2012.

- Planen er å få på plass 30 forhandlere i løpet av første halvår 2012. Det skal senere økes til 50, sier adm. direktør Kai V. Abrahamsen i det nye selskapet Chevrolet Norge AS.

- Chevrolet passer perfekt i vår produktportefølje. Det ikke bare bekrefter vår posisjon som importør av vare- og lastebiler, men også at vi satser på personbiler, sier Abrahamsen.

Det ruller i dag ca. 4.500 Chevrolet/Daewoo på norske veier. Den nye importøren lover at eierne av disse ikke skal merke noen forandring på garanti, service eller deleleveranser.

Chevrolet har i dag en serie moderne biler, ikke minst lekre Cruze som bør appellere også til norske bilkjøpere.

LES OGSÅ: From Australia with Love

Powered by Labrador CMS