Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit
Dodge Charger Pursuit

Sirene på 100 Watt

100 Watts sirene er blant de imponerende spesifikasjonene for den nye politibilen fra Dodge. ”Gjett hvor mange hester jeg har er en annen.

Publisert Sist oppdatert

Dodge Charger er blitt politibil, og da heter den Pursuit – forfølgelse – i tillegg. Uansett hvor god du er i bil, dersom du plutselig får en Pursuit i speilet, så må du ta kjappe beslutninger på basis av hva du tror og ikke på hva du vet.

For du kan egentlig ikke vite om du kan kjøre fra hans 292-hesters Pentastar motor eller om du like godt kan gi opp med en gang, fordi du ikke har sjans til å stikke av fra hans 390-hesters Hemi.

For det er ikke noe ved det ytre som forteller hvilket av disse to motoralternativene bilen bak deg har. Men hvis du blir stoppet av den, kan du jo be om å få en guidet tur gjennom alt spesialutstyret som befinner seg der.

LES OM: Tøffe amerikanere

Uttrekkbare containere i bagasjerommet, for eksempel, som virkelig kan holde orden på utstyret.

Eller den spesielle bagasjerom-ventilasjonen som er der for å holde kostbar elektronikk kjølig.

Eller be om å få høre på 100 Watts sirenen en gang til – jeg har aldri tenkt på at sirener defineres i Watt, og i den avdelingen er visst 100 Watt MASSE.

Chrysler, som har sitt eget politiråd, der de henter gode ideer om hva neste generasjons politibiler bør inneholde, gikk denne gang til Crown NA for å utvikle den nye bilen.

Crown North America er et spesialfirma som blant utvikler spesielle ”politi-pakker” til kjente bilmodeller. Til Charger utviklet de seks forskjellige pakker, slik at politimyndigheter over hele nasjonen kan kjøpe skreddersydde tilbud rett fra hylla.

Blant utstyret kan det finnes spesielle lykter, PA-systemer, sikkerhets- og rednings-utstyr – mer enn nok til at det skulle gå an å bestille komplette modeller. Men selvfølgelig er det også anledning til å spesifisere bilene sine, helt etter eget hode og egne behov.

Kabelsystemet og sikringene er viet ekstra oppmerksomhet. Det brukes masse strøm når kommunikasjons- og varslings-systemer går for fullt.

Spot’er og signallys bruker strøm, det samme gjør modem, computere og radar- eller kamera-systemer. Det er lagt opp et eget Power Distribution System med forsterket kabelsett hele veien, og med to massive 100 ampere sikringer.

Den dynamiske delen av bilen er ikke mindre imponerende. Enten en 3,5-liters V6 eller en 5,7-liters V8 står til disposisjon. Begge driver gjennom en automat.

Bakhjulsdrift, og opphengning mer innstilt på å henge fast ved veien enn ved å tilby maks. komfort. Et Nivomat-system sørger for konstant høyde over havet, og det er krengningsdempere både foran og bak. Bakhjulsdrevet selvfølgelig.

Både ABS’en og ESC’en (stabilitetskontroll) har ”politi-spesifikasjoner”. 18 tommers hjul med spesielle heavy duty dekk er med, og de ventilerte skivene er også bedre dimensjonert. De inne i bilen får også fullt sett, og vel så det, med airbags.

Push Bumper – støtfanger du kan dytte unna andre biler med, høres ut som den mest attraktive delen av ekstrautstyrslisten. Men det finnes masse annet goodis der også.

Dessuten gjør det jo ikke noe at bilen ser skikkelig mean ut.

Powered by Labrador CMS