Nå skal det bli lettere å få tak i Kona

Hyundai lover nå å kutte leveringstidene for europeiske Kona electric-kunder drastisk.Det oppnår de blant annet ved å åpne europeisk produksjon av bilen i Tsjekkia fra mars 2020.

Publisert Sist oppdatert

Europa følger Norges eksempel, og dermed øker etterspørselen etter nullutslippsbiler i flere land. Nye utslippskrav setter i tillegg fart på utviklingen.

Den økte etterspørselen gjør at Hyundai nå tar grep gjennom å tredoble produksjonen av Kona electric. Det viktigste tiltaket skjer i mars, når selskapet starter europeisk produksjon av elbilen ved sin toppmoderne fabrikk i Tsjekkia. I tillegg økes kapasiteten på den eksisterende produksjonslinjen i Ulsan i Korea.

Beslutningen om å begynne produksjon i Europa skjer som følge av at Hyundai ønsker å betjene europeiske kunder bedre. Siden Kona electric kom på markedet i 2018 har mottakelsen i markedet langt overgått forventningene, og den økte kapasiteten gjør at man nå er rustet for enda høyere etterspørsel.

Vil bli størst på elbil i Europa
I 2020 vil Hyundai levere over 80.000 elektriske biler til europeiske markeder. Dette inkluderer helelektriske Kona electric og Ioniq electric, så vel som hydrogenelektriske Nexo. Dermed forventer Hyundai å bli Europas største elbilleverandør i 2020.

– Vi lytter til våre kunder og har tatt denne beslutningen for å møte økt etterspørsel etter våre elektriske biler. Stadig flere mennesker bekymrer seg over hvordan deres bilvalg påvirker klimaet, og vi ser et enormt potensial for elbiler i det europeiske markedet, sier president og toppsjef Dong Woo Choi i Hyundai Motor Europe.

– Dette valget reflekterer Hyundais fremtidsrettede tankesett, og vil bidra til å styrke vår posisjon som en leder i fremtidsmobilitet.

I tillegg til stor satsning på nullutslippsbiler, har Hyundai tatt en ledende posisjon globalt med hensyn til elektrifiserte drivlinjer.

Utvalget strekker seg fra 48 volts mildhybrider, via fullhybrider og ladbare hybrider, til helelektriske og hydrogenelektriske biler.

Lover normalisert leveringssituasjon
– Norske Kona electric-kunder merker allerede endringene som nå skjer. Alle som har bestilt Kona electric vil få sin bil innen sommeren, og bestiller man bilen i dag kan man forvente å få den til sommerferien, lover Hyundai Norge.

Til høsten ventes en helt normalisert leveringssituasjon for Kona electric i det norske markedet, sier de videre.

Åpningen av produksjonslinjen i Tsjekkia og tredobling av kapasiteten er bakgrunnen for den svært positive utviklingen som nå skjer.

– For Hyundai Motor Norway og våre kunder er dette veldig hyggelige nyheter. Vi har kontinuerlig jobbet med å få ned leveringstiden i markedet, og at det nå tas omfattende grep for Europa og Norge er nøkkelen som gjør at vi får en normalisering i løpet av få måneder, sier produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

Han er ikke i tvil om at produksjonslinjen i Tsjekkia blir helt sentral for norske elbilkunder. Kort leveringstid fra fabrikken og god produksjonskapasitet gjør at Hyundai kan levere den populære elbilen til et langt større antall kunder.

– Vi har i tillegg svært god erfaring med den tsjekkiske fabrikken, som blant annet produserer Tucson og i30. At man nå får elbilproduksjon i eget nabolag viser Hyundais engasjement for europeiske kunder, og den korte leveringstiden fra fabrikken gjør oss enda bedre rustet for etterspørselen fremover. KONA electric er en av Norges mest populære biler, og det forventer vi at vil tilta nå som man kan få bil raskt.

I 2019 var Kona electric ifølge OFV Norges sjette mest solgte elbil, og hittil i år ligger den på femteplass.

Øker rekkevidden
Det er allerede kjent at Hyundai øker rekkevidden på KONA electric til over 480 kilometer. Denne endringen sammenfaller med produksjonsstart i Tsjekkia.

I tillegg til oppjusteringen av rekkevidden tar Hyundai grep for å bedre kjøreegenskapene ytterligere. Dette skjer gjennom endringer i fjæringsoppsettet.

Powered by Labrador CMS