Avtalen er endelig klar:
Nanjing overtar Rover

MG og Rover vil leve fortsatt. Det er klart etter den endelige avtalen er undertegnet mellom konkursboet etter Rover-MG og det kinesiske statlige bilkonsernet Nanjing.

Publisert Sist oppdatert

Kineserne overtar restene etter Rover-MG og vil flytte særlig motorfabrikken fra England til Kina. Nanjing er en av Kinas eldste bilprodusenter og produserer i dag rundt 600.000 biler i året. De har sine fabrikker i byen Nanjing som er hovedstaden i Jiangsu-provinsen. I den samme byen bygger Mazda og Ford også en bilfabrikk – og Nanjing ønsker å bli ”Kinas bilby nummer en”.

Det er ikke helt klart hva det kinesiske statskonsernet skal med MG-Rover. Trolig vil de forsøke å selge ut et av de to varemerkene slik at de bare vil sitte igjen med varemerket Rover.

Kineserne har betalt rundt 600 millioner kroner for restene etter Rover-MG. Nanjing skal ha meget stor planer for å utvikle nye Rover-produkter. De har alt kommet med skisser for en ny sportsbil og i sine forhandlinger har de antydet at de vil ha behov for rundt 1500 ingeniører som skal være med å utvikle nye modeller, inkludert motorer.

Trolig vil de beholde et stort teknisk senter i England. Nanjing samarbeider alt med det engelsk ingeniørselskapet Arup. Kineserne har konkrete planer om å eksportere Rover-biler fra Kina til Europa.

Powered by Labrador CMS