Utsolgt for Qashqai

Nissan er utsolgt for Qashqai. ”Alle vil ha bilen og det er måneders ventetid. Ingen hadde ventet at den ville bli så ettertraktet.

Publisert Sist oppdatert

Med sært navn og utradisjonell design er Qashqai en gedigen suksess

Nissan-forhandlerne melder om ”utsolgt for den nye Qashqai. Interessen har langt overgått forhåpningene. Da bilen ble lansert i Norge, mente importøren at det i år ville bli solgt 1350 biler. Det antallet ble solgt til forhandlere på tre uker.

- Vi kunne sikkert solgt 4000 biler i år, sier lederen i Nissans forhandlerutvalg, Geir Holum i Trondheim.

- Situasjonen er den i dag at vi ikke vet når vi kan levere bilen kundene bestiller. Det er en situasjon vi gjerne skulle vært foruten. Vi håper nå bare fabrikken gjør virkelighet av å starte et tredje skift.

Ledelsen i Nissan Norge er de første til å beklage at de ikke makter å skaffe nok biler til alle. Det er ikke bare i Norge det er lang ventetid på den nye SUVen. I hele Europa har bilen truffet markedet, og fabrikken makter ikke å holde tritt med etterspørselen.

- Vi vet de vurderer et tredje skift, sier informasjonssjef Kristin Klæboe i Nissan Norge. Til Norge får vi i år de 2700 bilene som er under bestilling. Men det er uklart om vi vil få flere enn det.

- Den modellen det er mest interesse for er med 2,0-liters dieselmotor – og det er ikke bare i Norge denne modellen har slått til, sier hun.

Ikke Tiida

Nissan opprettholder at modellen Tiida (erstatter til Almera) ikke blir lansert i Norge. Det blir bare noen få land i Europa som får bilen, og i Norden er det bare Finland.

Bakgrunnen for at Tiida ikke kommer, er at man antar at salget ville bli svært begrenset. Derfor vil Nissan Norge heller satse maksimalt på Note og Qashqai.

Det er også helt i det blå om det kommer noen erstatning etter Primera.

Powered by Labrador CMS