Toyota GR GT3

Toyota GR GT3

Toyota GR GT3

Toyota bZ4X

Toyota GRMN Yaris

Toyota viser nye lekebiler

Toyota glimter av og til med noen sportslige innslag, og på nylig avholdte Tokyo Auto Salon hadde de opptil flere av dem.

Publisert Sist oppdatert

Den mest iøynefallende var GR GT3, en renspikket racerbiler for den internasjonale klassen med samme navn.

Gazoo Racing har allerede en Supra som er tilpasset GT4-reglementet (med mindre muligheter for trimming og tilpasning), samt en versjon for det japanske Super GT-mesterskapet.

Men her har de bygget en ny bil fra scratch, for ifølge Toyota er det den beste måten å teste ut ny teknologi for bruk i både racing- og gatebiler. Ingen konkrete produksjonsplaner, «men hvis interessen er tilstrekkelig kan vi bygge den».

Bilen kan i utforming minne om den gule elektriske supersportsbilen som ble vist da Toyota lanserte sin elbiloffensiv i desember.

På utstillingen viste de også en enda heftigere versjon av GRMN Yaris som ble bygget i et begrenset opplag for et par år siden, nå med enda heftigere ytelser og i et enda mer begrenset opplag som kun skal selges i Japan.

Vekten er redusert med 20 kg og høyden med 10 mm mens bredden er økt med 10 mm for å bedre aerodynamikken.

På standen sto også en stylet versjon av den kommende elbilen bZ4X med fete felger, matt sorte detaljer og sportsseter. Dette er nok utstyr som kan realiseres når bilen kommer på markedet til sommeren.

Powered by Labrador CMS