"Første Buick-truck siden 1923". Truck?

Vi har et litt annet forhold til uttrykket Truck, enn det amerikanerne har. Da Buick presenterte sin første Truck siden 1923 på bilutstillingen i Chicago torsdag, var det ikke akkurat noen lastebil vi så.

Publisert

Slik markedet er i USA i dag er det ganske nødvendig å kunne levere noe slikt. Buick har opplevd at snittalderen på eierne har vandret i været, nå er den på 67 år. Det skyldes ikke minst at 25% av Buick-eierne har meldt overgang til SUV-biler, og dermed andre merker. Vi kan vel regne med at det er den yngre delen av Buick-befolkningen som har gjort slikt.

Fra tidlig neste år skal den være på markedet. Buick regner med å selge ca. 90.000 av den i året, og siden de har tegnet stor kontrakt med Tiger Woods, som skal være reklamefront for det ærverdige merket, kan vi vel regne med at denne blir profilert som golf-bilen fremfor noen.

Interiøret har tre seterader, der den bakerste foldes helt flat, og midtraden nesten helt flat – det er med andre ord plass til mer enn noen golfkøller der dersom man bare er to. Firehjulsdrift er en selvfølge i denne klassen. Den vil bli bygget ved den samme Ramos Arizpe-fabrikken hvor den nye Pontiac Aztek også skal bygges.

Av Jon Winding-Sørensen

Powered by Labrador CMS