BYD Dolphin

Kompakt crossover

BYD Dolphin klar for Norge

Nyhetene fra BYD kommer på løpende bånd. Nå er en ny modell klar – Dolphin – en kompakt crossover med attraktiv prislapp.

Publisert Sist oppdatert

Dolphin er den fjerde personbilen BYD lanserer på det norske markedet etter Tang, Han og Atto 3, og den første i Ocean-serien

Dolphin er en kompakt elbil som ifølge OFV måler 429 cm i lengden, den er 177 cm bred og rager 157 cm over asfalten. En akselavstand på 270 cm, skal sørge for god innvendig plass og komfort. Egenvekt uten fører er 1658 kg og nyttelasten 335 kg.

Bilen har en batteripakke på 60,4 kWt som under optimale forhold skal gi en rekkevidde på 427 kilometer. Den støtter 3-fas lading på opptil 11 kW og kan hurtiglades ved inntil 88 kW slik at du fyller batteriet fra 30 til 100 prosent på en halv time.

Forhjulsdrift

Motoren driver forhjulene med maks effekt på 150 kW (204 hk) og maks dreiemoment på 228 Nm. Ifølge OFV gjør den null til hundre på 7 sekunder og har en toppfart på 160 km/t.

Dolphin lanseres i to utstyrsvarianter på det norske markedet; Comfort og Design.

Importøren lover et stilig og futuristisk interiør med gjennomtenkte løsninger inkludert sorte sportsseter kledd med vegansk skinn. Forsetene har seksveis elektrisk justering for fører og fireveis elektrisk justering for passasjer. Bakseteryggene kan legges ned i forholdet 60:40, hvilken gir et bagasjerom på 345 til 1310 liter.

På utstyrslisten finner man blant annet Apple CarPlay, Android Auto, 12,6-tommers berøringsskjerm, 360-graders kamera, tre Isofix-fester, parkeringssensor foran og bak og fjernlysassistent.

Design-varianten kommer i tillegg med et stort panorama soltak, trådløs mobillader, sotede ruter bak og Vehicle-to-load (V2L)-adapter, samt mulighet for tofarget eksteriør.

Klar for prøvekjørøring

– Kombinasjonen av romslighet, høy kvalitetsfølelse og en konkurransedyktig pris gjør BYD Dolphin til den ideelle bilen for en bred målgruppe. Bilen skal gi premium kvalitet til folkelige priser, sier Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge.

Comfort-utgaven har en startpris på 299.900 kroner mens du må legge til 10.000 kroner om du ønsker Design-utgaven.

Forhåndssalget starter nå, med levering fra april. Forhandlere vil ha utstillingsbiler klare for prøvekjøring i løpet av de neste ukene.

BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
BYD Dolphin
Powered by Labrador CMS