Citroen C5 Aircross

Renderinger: Citroën C5 Aircross

Fra ladbar hybrid til helelektrisk

Citroën er i gang med å utvikle en ny generasjon C5 Aircross. Ny plattform innebærer at den også blir elektrisk.

Publisert Sist oppdatert

Citroën skal posisjoneres som et rimeligere alternativ til Peugeot i Stellantis-konsernet, og det får vi trolig se når neste generasjon C5 Aircross kommer på markedet et års tid etter nye 3008

Dagens C5 Aircross har vært på markedet siden 2018 og gikk i fjor gjennom en teknisk oppgradering, men en helt ny modell er kommet så langt i utviklingsfasen at den trolig kommer på markedet tidlig 2025.

Praktisk arkitektur

Da skal den over på den nye Stellantis STLA-plattformen som også danner grunnlag for nylig lanserte Peugeot 3008. Arkitekturen skal også legges under neste Opel Grandland og DS7, og flere modeller kan følge.

Som vi indikerer i disse illustrasjonene vil C5 Aircross hente designdetaljer fra Oli-konseptet selv om den langt fra blir like radikal som denne. Vi ser blant annet logoen i oval innpakning som muligens også kan bli opplyst.

Slankere LED-lykter både foran og bak, markante hjulbuer og solid plastbeskyttelse rundt skjermer og i bilens nedre regioner, samt skliplater, skal gi inntrykk av at dette er en tøffing.

Eventyrlysten

Hekken er høyere enn 3008s med skrånende tak for å fremstå mer robust og for å skille seg klart fra Citroëns nye C5 X, og dette kan gi fordeler med hensyn til bagasjeplass. Ellers vil den ikke avvike særlig fra 308 i format.

Den nye STLA-plattformen byr på etterlengtede muligheter for Citroëns mellomstore SUV som nå kan velge og vrake i ulike drivlinjer.

Elektrisk

Peugeot 3008 som er første modell på STLA tilbys med tre alternative elektriske drivlinjer – enmotors med 210 eller 230 hestekrefter samt tomotors med 320 hk. Videre kan kunden velge mellom batteripakker på 73 eller 98 kWt med rekkevidde på henholdsvis 525 og 700 kilometer.

Det er usikkert hvilke alternativer Citroën får tilgang til, muligens må de nøye seg med forhjulsdrift og minste batteripakke for å holde prisen lavest mulig.

Selv om elbilene er mest interessante hos oss, er det fortsatt stor etterspørsel etter fossile drivlinjer i de fleste markeder, så Citroën vil med all sannsynlighet tilby både milde og ladbare hybrider. Diesel er neppe aktuelt med stadig skjerpede utslippskrav.

Citroen C5 Aircross
Citroen C5 Aircross
Powered by Labrador CMS