Mini Cooper SE Cab Concept

Eneste Mini i sitt slag

Mini viser en elbil basert på cabrioleten. Vi tar det med en klype salt når de sier den kun skal bygges i ett eksemplar.

Publisert

Konseptet ble presentert under «Mini takes the States» - en ukes lang opplevelsesreise for amerikanske Mini-eiere på snirklete landeveier fra Burlington i Vermont til Spartanburg i South Carolina (hvor BMW har sin store SUV-fabrikk).

«Ingen serieproduksjon, men et unikt eksemplar som demonstrerer hvordan veien fremover kan fortone seg for BMW-familiens britiske småbilmerke», heter det i pressemeldigen som akkompagneres av et stort bildegalleri som du kan bla deg gjennom.

Mini skal bli helelektriske innen 2030, så en el-cab ligger ganske sikkert i planene

Konseptet er basert på en Mini Cab og har fått tilsvarende drivlinje som Minis eneste elbil, Cooper SE.

Drivlinjen med 184 hestekrefter sørger for den velkjente gokart-følelsen og tar bilen til hundre i løpet av 7,7 sekunder. Rekkevidden er oppgitt til 230 kilometer.

Som i de fossildrevne versjonene av Mini Cab åpner eller lukker taket seg automatisk i løpet av 18 sekunder, og du kan også benytte det som soltak om du ikke ønsker å kjøre helt åpent.

Det er Cooper SE som er Minis bestselger i Norge for tiden. Av 297 nye Mini registrert hittil i år står elbilen ifølge OFV for 196 eksemplarer.

Mer elektrisk blir det når Countryman også kommer som elbil neste år.

Powered by Labrador CMS