Hyundai Casper EV

Spionbilder:

Casper på test i nordisk klima

Hyundai Casper har vært forbeholdt noen få markeder hvor den er meget populær. Men nå er noe på gang, her er den under testing i Nord-Sverige.

Publisert

I fjor vår viste vi renderinger av en elbil fra Hyundai og spekulerte i at en slik kunne realiseres basert på Casper som i dag er forbeholdt Korea og India. Og nå ser våre spådommer ut til å gå i oppfyllelse, for her en nettopp en slik bil fotografert under testing i nordisk klima.

Vi ser at den godt kamuflerte bilen har tilsvarende front som den fossile versjonen av Casper, men baklysene er helt annerledes og LED-baserte slik vår illustratør har sett for seg den spekulative elbilen også kan bli i fronten.

Mange europeiske produsenter har signalisert at de må bygge elektriske bybiler med en prislapp på under 20.000 euro for å svare på økt konkurranse fra Kina, og det er nettopp en slik nisje Casper kan fylle.

(saken fortsetter)

Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV
Hyundai Casper EV

Søsterfirma Kia har en elektrisk småbil, Ray EV, som kun selges på hjemmebane, og drivlinjen fra denne kan enkelt flyttes over i Casper som er basert på samme plattform.

Dette er ikke bilen for deg som skal ha lang rekkevidde og hurtiglading, for denne er ment for korte turer i urbane strøk og lading hjemme over natten.

Men det er mange som klarer seg med 200 kilometer i en nummer-to-bil, og den har neppe komfort til å innby til lengre reiser uansett.

Les mer om våre spekulasjoner rundt Casper og se renderingen i omtalen fra mai 2023.

Powered by Labrador CMS