Chevrolet Epica
Chevrolet Epica
Chevrolet Epica
Chevrolet Epica

Chevy i viktig volumklasse

Chevrolet Europa er i ferd med å posisjonere seg i forskjellige segmenter. Deres nye Captiva ser interessant ut, og nå byr de Passat, Avensis og Mondeo opp til dans.

Publisert Sist oppdatert

Epica er betegnelsen på en ny sedan i ”Passat-klassen fra den koreanske produsenten som tidligere lød navnet Daewoo. Den har mål (se tabell nederst på siden) omtrent som en ny Passat sedan og står på en akselavstand som strekker seg 2.700 mm. Utseende virker langt fra skremmende, og med sin moderne Chevrolet profil vil den ganske sikkert finne sine kunder.

Rekkesekser og diesel
Hvor mange av dem som blir norske er relativt usikkert, for bilen skal i første omgang tilbys med en tverrstilt rekkesekser som yter 142 hester. Siden dette høres ut som en lite avgiftsgunstig bil for Norge, er det sikkert en trøst for Chevrolet-forhandlerne at den på sikt også skal tilbys med Chevrolets nye dieselmotor.

Den norske importøren planlegger lansering i juli/august og går for biler med et omfattende komfort- og sikkerhetsutstyr. 5-trinns manuell gearkasse er standard ved begge motorer, men de kan også kombineres med en 5-trinns, eletronisk styrt automatkasse.

Epica og noen viktige konkurrenter:

Modell

Lengde

Bredde

Høyde

Chevrolet Epica

480

181

145

Ford Mondeo

473

181

143

Hyundai Sonata

480

183

146

Toyota Avensis

463

176

148

VW Passat

477

182

147

Powered by Labrador CMS