Chevrolet WTCC
Chevrolet WTCC

Chevy skal på banen

Chevrolet har i dag kunngjort at de vil satse på WTCC. Gjennom tett racing skal de hente nye kunder på de fleste kontinenter.

Publisert Sist oppdatert

Chevrolet-navnet er allerede godt etablert i Nord- og Syd-Amerika, Asia og Stillehavsområdet samt Syd-Afrika og blir neste år å finne også i Euopa. Modellen som skal benyttes i mesterskapet er en Lacetti sedan, kjent hos oss som Daewoo Nubira, som blir preppet og gjort racingklar av det britiske selskapet RML. Mannen bak selskapet, Ray Mallock, var tidligere ansvarlig for Nissans racingsatsning og er svært erfaren.

”Da vi så oss om etter en passende plattform for å vise at Chevrolet er et verdensmerke, så vi raskt mulighetene som lå i FIAs WTCC, sier Eric Nève, ansvarlig for Chevrolets Touring Car program. ”Serien setter oss i stand til å konkurrere mot merkene vi sloss mot på markedsplassen samtidig som det gir de riktige kommersielle og PR-messige fordelene. Satsningen viser vår tiltro til produktene og Chevrolet som merke.

Den første prototypen skal etter planen rulles ut i desember for deretter å gjennomgå grundige tester på europeiske baner. Mesterskapets første runde skal etter planen kjøres på Monza i Italia den 10. april 2005.

Powered by Labrador CMS