Chevrolets 2006-sensasjon

Omtrent akkurat nå slipper Chevrolet, den koreanske delen av GM som nå av en eller annen grunn kalles for Chevrolet Europe, bildet av neste års store nyhet: Captiva.

Publisert Sist oppdatert

Captiva blir navnet

På bilutstillingen i fjor sto det en nydelig SUV på en stand som ikke helt visste om den het Daewoo eller Chevrolet. Det var midt i navnebyttetiden og det var liksom ikke noen tvil om at konseptbilen som sto der og het SEX, (inntil du oppdaget at den faktisk het S3X) kom til å bli en Chevrolet.

Nå har den ikke bare fått sitt riktige navn, den har også fått sin helt riktige fasong, og selv om vi foreløpig bare får lov til å vise den rett forfra, kan jeg forsikre om at dette er et av de mer moderne innslagene i klassen.

Captiva
Den skal altså hete Captiva, Chevrolet forteller oss at den skal måle 4639 x 1849 x 1726 hvilket betyr at vi slett ikke snakker noen småbil her, og det blir både dieselmotorer og firehjulsdrift.

Debuten skal skje i Geneve, derfor tror jeg nok ganske sikkert vi kan love flere bilder og tekniske detaljer allerede rett over nyttår, men til Norge kommer den nok ikke før i siste kvartal neste år. Derfor er importøren kledelig, men realistisk, beskjeden når han antyder at det nok ikke blir flere enn ca 100 av dem i 2006. Året etter derimot…

Nå er det verd å ta med seg at bortsett fra skallet, er nok dette stort sett samme bilen som Opels kommende Antara og USA-utgaven som skal hete Saturn et-eller-annet. Alle disse utgavene, og sikkert noen flere med tiden, skal nemlig produseres i Korea.

Gamle Daewoo er i ferd med å få en rolle som de opprinnelige gründerne kanskje hadde håpet på, men var fullstendig ute av stand til å gjennomføre.

Powered by Labrador CMS