-
Team Verksted AS:
Industrimekaniker
-
Berg Auto AS:
Team leder / Garanti behandler og Bilmekaniker med fagbrev
-
Tryg:
Salgssjef
-
Møller Bil Skadesenter Langhus:
Bilskadereparatør
-
Norwegian Mobility Group:
Administrerende direktør
-
Motor Forum AS, Larvik:
Daglig leder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Høvik
-
Bilia X:
Delelageransvarlig, Xpeng Lørenskog
-
Bilia X:
Regionsjef, Servicemarked Bilia X
-
Tønsberg Autoservice AS:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Ganddal:
Nybilselger
-
Møller Bil Lillehammer:
Kundemottak/takserer
-
Toyota Bilia:
Servicemarkedssjef, Toyota Seljord
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Chevron med GR8-retur
Chevron er et strålende racing-navn. Begrenset produksjon riktignok, men masse heder og applaus. Nå skal de gjenopplive en av sine store suksesser.
Kanskje en liten repetisjon. Chevron er et racing- og sportsbilmerke som ble grunnlagt av Derek Bennett for mer enn 40 år siden.
Han hadde en stor interesse her i verden, han skulle banke Colin Chapman. Hans første bil, Chevron B1 ble bygget bare med det for øye: å slå Lotus Seven på racerbanen.
Det var da heller ikke sjelden den beskjedne Bennet triumferte over Lotus-sjefen, grunnen var nok først og fremst at Chevronen var utstyrt med uavhengig bakhjulsopphengning.
Så kom Chevron GT (som med tiden utviklet seg til B8) og bød Lotus Elan masse utfordringer.
Og da B19 fikk Brian Redman bak rattet, vant Chevron det europeiske sportsbilmesterskapet i 1971 foran Eric Broadley’s Lola. I denne klassen hadde ikke Lotus noen muskler i det hele tatt.
I 70-årene regnet Broadly med at de aller fleste som da kjørte Formel 1, en eller annen gang hadde konkurrert i en Chevron og at det ikke hadde vært et eneste nummer av Autosport siden 1965 som ikke hadde nevnt Chevron.
Hans mål var at alle hans biler skulle vinne ”straight out of the box”. Trengte den utviklingstid på banen, hadde den ikke vært bra nok i konstruksjonsfasen, var hans credo.
Chevron har eksistert siden den gang. Men ofte uten åpenbare tegn på liv. Derfra har det imidlertid alltid komme deler og teknisk support for de langt over 100 Chevronene som fremdeles konkurrerer i Europa og Amerika.
Og for ikke så mange år siden begynte man å bygge rekreasjoner, med nye chassisnummer, av B8 og B16-modellene – biler som ble godkjent for FIAs historiske racing-serier.
Nå skjer det imidlertid større ting hos denne tradisjonsrike produsenten igjen. Med den nye eieren, Helen Bashford-Malkie (som veldig godt vet hva historisk racing er) bak skrivebordet, er det planlagt en ny Chevron racingserie sammen med BARC – British Automobile Racing Club.
Dette skal bli en en-modell serie og første løpet vil gå i april. Sjefen ser ikke bort fra at det kan bli et felt på 20 biler, og den nye modellen er en utvikling av B8 som skal hete GR8 i sin nye utgave.
Bilen som var utgangspunktet var litt av en bombe. B8 var utstyrt med en Brabham-Repco 3-liters V8-motoren som ble brukt i Formel 1, og som B12 ble den utstyrt med en lang hekk og sendt ut på Le Mans.
Det ble faktisk bygget mer enn 70 B8-utgaver etter introduksjonen i 1968 - noen av dem selges nå på auksjon for mer enn 3 millioner kroner (opprinnelig kostet den rundt 70.000).
B8 var forresten også den første Chevron utstyrt med en Cosworth motor. FVA-enheten, som Ford var storforbruker av, fant sin plass i noen av disse modellene.
Og dermed er kanskje ringen sluttet?
For selv om det ikke er noen retro-racer som nå skal bygges, er plattformen i stor grad nesten uforandret fra den gamle. Og motoren blir igjen en Cosworth. En 2.0 YD racer som yter 255 ukompliserte hester ved 8.200 omdreininger.
Pectel skal levere motorstyresystemet som blant annet skal sørge for at bilene får så lik ytelse som mulig – målet er at dette skal bli like tett racing som man opplevde i den nå avdøde TVR Tuscan-serien.
Men som en ekstra finesse ønsker Chevron at hver bil skal drives av et lag med to førere. Det planlegges nemlig to Chevron-løp ved hvert BARC-arrangement.
Det første skal gjøres av erfarne racere som er over 28 år. Det andre, derimot, skal gi den yngre garde sjansen – da skal førerne være mellom 17 og 27 år.
Med en vekt på bare 600 kg, skal både unge og gamle få noe å bryne seg på. Den bilen kommer til å gå fort. Og selv med de kjente og kjære kjøreegenskapene fra B8, blir det garantert mye å se på for tilskuerne.
For deltakerne burde det ikke bli alt for dyrt. Man regner med en pris på en nøkkelklar bil på rett under 50.000 pund. For det får man ikke bare en racerbil, man får også nesten 50 års herlig racing-tradisjon.
PS!
At logoen til Citroën også heter Chevron, har ikke noe med denne historien å gjøre. Langt i fra.