Honda Civic Type R Black Edition
Honda Civic Type R Black Edition
Honda Civic Type R Black Edition
Honda Civic Type R Black Edition
Honda Civic Type R Black Edition
Honda Civic Type R Black Edition

Svanesang for Type R

Honda gir sine britiske entusiaster en siste mulighet til å sikre seg et eksemplar av dagens Civic Type R. Selvsagt skjer det gjennom en spesialutgave i begrenset opplag.

Publisert Sist oppdatert

Honda lanserer Civic Type R Black Edition. Den skal kun bygges i 100 eksemplarer og blir de siste utgavene av dagens modell som forlater samlebåndet på Honda-fabrikken i Swindon. De hundre er allerede på vei til britiske forhandlere.

Sort dominerer både eksteriør og interiør, med rødt som kontrastfarge – blant annet på flankene av den store hekkspoileren.

Generasjonsskifte
Når produksjonen av dagens modell stopper, girer fabrikken om for å produsere nye Civic som jeg skal prøvekjøre allerede neste måned og som kommer i salg fra mars / april. En ny Type R er ventet allerede i andre halvår.

Det er ikke mer enn halvannet år siden vi kjørte dagens Type R på Slovakia Ring, etter at Honda hadde vært uten den mest sportslige varianten i nesten fem år. De klarte nemlig ikke å komme ned i akseptable utslipp på sugemotoren i forgjengeren og måtte ty til pustehjelp.

Balansegang
Dagens Type R er utvilsomt den mest ekstreme av GT-modellene i kompaktklassen, noe som nødvendigvis går på bekostning av komfort. Turbomotoren yter 310 hk ved 6500 omdreininger og har et dreiemoment på 400 Newtonmeter fra 2500 omdreininger.

Det blir spennende å se hvilken linje de legger seg på med nykommeren. Jeg regner med den blir minst like ekstrem, men håper de tar noen grep for å hente frem litt mer komfort for hverdagsbruk utenfor banen. Der er tross alt der man tilbringer mesteparten av tiden.

Powered by Labrador CMS