Send oss spørsmål om Civic

Hva vil du vite om Honda Civic? Fyr Løs! Vi er i Barcelona for å kjøre ny Civic. Dersom du lurer på noe om denne bilen vi ikke kan svare på, skal vi stille spørsmålene til rette vedkommende.

Publisert Sist oppdatert

Honda Civic er en av verdens lengstlevende modellbetegnelser. Den første Civic kom på markedet i 1972, og utgaven som vi nå skal kjøre er ifølge Honda generasjon 10. Jeg er for lengst kommet ut av tellingen.

Den eneste volmmodellen med tilsvarende fartstid er vel Toyota Corolla som fortsatt selges i store deler av verden selv om den er erstattet av Auris hos oss.

Civic er en populær bil i mange markeder – faktisk så populær at den er nummer ni på statistikken over verdens mest solgte bil modeller i 2016, mellom Volkswagen Polo og Toyota Camry.

I USA har den i en årrekke vært blant de meste solgte personbiler. I fjor ble den nummer fem bak tre pickuper og Toyota Camry.

I Norge er imidlertid salget meget beskjedent – i hele 2016 ble det ifølge OFV registrert 245 nye Civic, ned fra 580 året før.

Civic selges i mange forskjellige fasonger. I USA er sedanen mest populær, i tillegg til en todørs coupé. Disse produseres lokalt i USA.

I Europa er det femdørs kombikupe / hatchback som gjelder, og den produseres i Swindon i England hvor Honda har hatt sin egen fabrikk siden midten av 80-tallet. For første gang skal det eksporteres Civic herfra til USA. Fabrikken skal nemlig stå for den globale produksjonen av 5-dørsutgaven.

Og det er altså denne britiskbygde Hondaen vi setter oss bak rattet i for en første prøvetur denne uka. Hva du enn måtte lure på om bilen, så send meg dine spørsmål via denne linken eller vår Facebook-side. Vi lover å svare på alt vi kan, via BilNorge, bladet Bil eller direkte via mail.

Powered by Labrador CMS