Nye Renault Clio vinner Det Gyldne Ratt

Leserne av Tyske AutoBild og Bild am Sonntag mener nye Clio er den beste bilen i småbilsegmentet. Nå er den i salg hos norske forhandlere.

Publisert Sist oppdatert

Nylig fikk nye Renault Clio maksimale 5 stjerner i Euro NCAP testen etter de nye strengere reglene, og toppkarakter for barnesikkerhet, fotgjengersikkerhet og sikkerhetsutstyr. Nå har bilen også vunnet Det Gyldne Ratt.

Det er Bild Am Sonntag og Autobild, med til sammen 73 millioner lesere, som står bak utmerkelsen.

Det spesielle med kåringen er at det er leserne som har kåret nye Renault Clio til den beste bilen i småbilsegmentet, sammen med et panel av celebriteter som blant annet Boris Becker og Franz Beckenbauer.

Tildelingen er gjort blant annet på bakgrunn av et nyskapende og moderne design. I tillegg fremheves de nye moderne motorene, med lave forbruk- og utslippstall.

Les: FØRSTEINNTRYKK - Clio på riktig spor

Eksempelvis har den nye tresylindrede bensinturbo motoren på 90 HK et forbruk på kun 0,45 l/mil og CO2-utslipp på 104 g/km.

Denne motoren forventes å bli bestselger i Norge, med en startpris på 184.900 kroner levert forhandler i Oslo.

Den nye dieselmotoren på 90 hk har et forbruk på 0,34l/mil og CO2-utslipp på 90g/km. Modellen med denne motoren starter på 194.900 kroner. Innstegsmodellen har en 1,2-liters motor på 75 hk og starter på164.900.

Nye Renault Clio er den første av fruktene som høstes av designsjef Laurens Van Den Acker inntreden i Renault-organisasjonen. Utenpå er Clio inspirert av konseptbilen DeZir, inni finner vi teknologiske tilskudd som markedsledende energieffektive motorer og et unikt, patentert audiosystem med optimal gjengivelse av bass signert Renault.

Bilen er for øvrig utstyrt med LED lys, cruisekontroll og Radio MP3 2x20w med Bluetooth®, USB, AUX, som standard fra innstegsmodellen (Authentique). I tillegg er multimediasystemet MEDIA NAV, et 7" touchskjerm med radio 4x20W og navigasjonssystem standard fra Expression (utstyrsnivå 2).

- Nye Clio markerer et reelt vendepunkt i forhold til tidligere modeller, både i forhold til innovativ teknologi, design og vår satsning i Norge, sier Jan Traaseth, administrerende direktør for Renault i Norge.

Powered by Labrador CMS