Corolla stasjonsvogn forsvinner

Toyota kutter produksjonen av Corolla stasjonsvogn. Antall varianter skal ned og stasjonsvogna ofres. Men Toyota Norge har en plan.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag er det verdenspremiere for ”nye Corolla på bilutstillingen i Helsinki. Men noen ny Corolla stasjonsvogn kommer ikke. Toyota vil redusere antall modeller og stasjonsvogna ofres.

Etter årsskiftet vil derfor Toyota Norge være uten Corolla stasjonsvogn. Nest etter 5-dørsutgaven er dette den mest populære Corolla-modell med et reg.-tall på over 1400 biler hittil i år.

- Trist – men det er lite vi kan gjøre med det, sier informasjonsdirektør Per Arne Skramstad i Toyota Norge.

Men Toyota Norge er en plan.

• Verso fortsetter – dog kommer den ikke som ny modell. Toyota vil legge mer trykk på denne modellen. Ingen i Toyota Norge kan begripe hvorfor ikke Verso er blitt en suksess.

• Avensis stasjonsvogn skal komme i nye varianter med svakere motorer. Dermed vil den nærme seg prisene på dagens Corolla stasjonsvogn.

Auris først

Den nye Corolla sedan produseres i Tyrkia. Den blir ikke lansert i Norge før i mai 2007 da Toyota Norge først vil lansere sin nye Auris. Det skjer i mars.

Og Auris er altså bilen som erstatter Corolla kombikupe med 5 dører – mens Toyota beholder navnet Corolla på sedan og Verso (sistnevnte heter kun Verso i Norge). Den nye Corolla sedan skal se ut som en forminsket utgave av Avensis.

Powered by Labrador CMS