Raskere enn raskeste 911

Til Detroit-messen neste måned har Porsche med seg sitt siste tilskudd på 911-stammen: GT2. Og de Porsche-frelste kommer nok til å stå i kø for å skaffe seg dette trofeet. En skikkelig ”versting”!

Publisert

Det er Porches aktiviteter på racerbaner jorda rundt som har fått dem til å sette GT2 i produksjon. Og på den fronten trenger de ekstra krefter for å sloss mot blant annet Viper som har vært svært dominerende i GT2-klassen de siste par årene.

Visuelt skiller GT2 seg ut med 20mm lavere bakkeklaring enn sine søsken, sin enorme, permanente hekkspoiler og de store luftinntakene i fronten. Bak feite 18-tommers felger finner du solide bremsecalipere og –skiver, selvsagt keramiske for å gi maksimal bremsekraft uten fare for fading fra de høye hastighetene bilen oppnår.

Hittil i år er 21 nye Porscher registrert på norske skilter, de fleste av 911-varianter. Vi vil sikkert få se et par 911GT2 her på berget i løpet av et par år, selv om den får en pris på rundt to millioner med norske avgifter. En fornuftig bil for Norge med høyeste fartsgrense 90 km/t på motorvei!?

Stort bilde av 911 GT2

LES OGSÅ: Porsches nye våpen i toppstriden om Carrera GT

Av Terje Ringen - bilnorge.no

Powered by Labrador CMS