Hybridstrøm fra Toyota

Selvfølgelig skal Toyota lansere nye hybrider på Tokyo-utstillingen i desember. En av dem skal hete Aqua.

Publisert Sist oppdatert

Hvorfor man kaller en vanlig bensinhybrid for Aqua er vanskelig å forstå. Det navnet (som jo betyr vann) hadde da vel passet meget bedre på en hydrogenbil – men dem om det.

Prius C Concept debuterte i Detroit på begynnelsen av året, og det er derfra den nye modellen stammer.

LES OM: Nye Prius-derivater i Detroit

Selv om det ikke er avgitt noen offisiell erklæring ennå, ser det helt klart ut som om dette er en bil som kommer et sted mellom Yaris og Auris i størrelse. Og heldigvis ser den adskillig mer spennende ut.

255 cm akselavstand, snakkes det om – plass for fem og en del bagasje. Hybridsystemet tilsvarer det man finner i Prius, men her får vi antakelig en bensinmotor på 75 hk koblet til den trinnløse transmisjonen og resten av aggregatet.

I USA regner man med at den nye vil bli klasset til 0,25 liter/mil – dagens Prius ligger litt over 0,3. Hvor langt dette vidunderet skal klare å bevege seg helelektrisk aner vi heller ikke.

Akkurat som det ikke er sagt noe om tekniske data, er det heller ingen info om når den skal på markedet. Men med vanlig Toyota-fart, dersom det virkelig er produksjonsutgaven vi skal få se nå, kan vi nok regne med neste sommer.

SE FLERE BILDER AV PRIUS C

Powered by Labrador CMS