Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor

Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.

Publisert Sist oppdatert

Det er store tall på skjermen når Ford legger fram 2018-regnskapet for salget av F-serien.

1.075.000 globalt solgte pickuper i løpet av ett år er ikke bare et svimlende antall, men Ford har regnet ut at om man stilte alle bilene etter hverandre støtfanger mot støtfanger, så ville rekken strekke seg fra Dallas til Honolulu på Hawaii, en distanse på drøyt 6400 kilometer (4000 miles). I Europa tilsvarer det strekningen fra Nordkapp via Istanbul til Beirut i Libanon.

At F-serien også i 2018 ble USAs mest kjøpte bilmodell uansett klasse slik den har vært det i 37 år, skulle være unødvendig å legge til.

Også i Canada har F-serien toppet salgslistene i mange år. F-serien har nå vært amerikanernes mest foretrukne pickup i 42 år.

Årsakens til suksessen med modellen – som har historie tilbake til 1948 – ser ut til å være at Ford hele tiden har vært tro mot konseptet og heller aldri endret navnet, kun tallkombinasjonen etter bokstaven for å vise bilens størrelse.

Selv etter utallige karosseriendringer, modellutvidelser og tekniske oppgraderinger har F-serien fortsatt stor motor foran, lasteplan og bakhjulstrekk, alternativ drift på alle hjul. F-150 er den klart mest valgte modellen, en bil med klare personbiltrekk. De øvrige F-modellene er for rene lastebiler å regne.

Les også: Pickup med mye attåt

For å møte kommende utslippskrav i USA tok Ford det dristige skrittet og byttet ut F-seriens stålkarosseri med karosseri i aluminium. Som en del av slankeprosessen var dette med å reduserte bilens vekt med rundt 300 kilo og muliggjorde brukt av mindre motorer.

2019-utgaven av F-150 har 3,3 liters V6-motor knyttet opp mot en seks trinns automatgirkasse som standard. Videre kan bilen leveres med flere ulike V6-motorer, 5,0 liters V8 og 3,0 liters dieselmotor, alle i kombinasjon automatgir i ti trinn.

Powered by Labrador CMS