Skoda Elroq

Skoda Elroq

Skoda starter nedtelling til ny modell

Skodas neste elbil skal vises til høsten. Nå starter Skoda nedtellingen ved å slippe egne «spionbilder» og antyde både rekkevidde og ladefart.

Publisert

Elroq er en ny og kompakt SUV, og blir den første modellen fra Skoda med nytt designspråk. Bilen får et romslig bagasjerom på 470 liter, eller 1580 liter med nedfelte seter. Det er også flere lagringsmuligheter inne i bilen på totalt 48 liter.

Nå avslører Skoda at rekkevidden blir på inntil 560 kilometer, og maks ladeeffekt opp mot 175 kW avhengig av versjon.

By- og langkjøring

– Skoda Elroq er den første i rekken av hele seks nye fullelektriske biler fra Skoda i årene fremover. De første glimtene av denne bilen viser at dette er noe helt nytt fra Skoda med tanke på design, og med en størrelse og romslighet som gjør bilen attraktiv både for kjøring i byområder og på lengre turer, forteller Martine Behrens, direktør for Skoda i Norge.

Hun lover en bil tilpasset urban livsstil med kompakt utforming og en svært effektiv svingradius. Bilen vil være tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift.

Det nye designspråket er døpt Modern Solid og skal gi inntrykk av robusthet, funksjonalitet og minimalisme. I tillegg introduserer Elroq helt nye Tech-Deck Face som vil være en del av designsignaturen til Skoda fremover.

Fire varianter

– Interiøret vil være preget av rene linjer, romslighet og selvsagt de smarte løsningene Skoda er kjent for, forteller Behrens. Infotainment-systemet har en 13-tommers skjerm som standard, med en forenklet meny og brukergrensesnitt.

Skoda Elroq er bygget på MEB-plattformen, og vil komme i følgende varianter: Elroq 50, 60, 85 og 85x.

Elroq 85 og 85x har en batteristørrelse på 82 kWt (brutto). Elroq 85 vil ha 285 hestekrefter, mens Elroq 85x vil med en ekstra elektrisk motor på forakselen ha ytelser på 299 hestekrefter. Begge modellene har en topphastighet på 180 km/t.

Skoda Elroq har verdenspremiere høsten 2024, og de første bilene forventes til Norge tidlig i 2025. Senere samme år er det verdenspremiere på Skoda Epiq, Skodas minste city-SUV. De neste årene vil Skoda også lansere en fullelektrisk stasjonsvogn og 7-seteren Vision 7S.

Skoda Elroq
Skoda Elroq
Skoda Elroq
Skoda Elroq

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS