Kia EV5 Concept

Konsept-debut i Kina

Kia antyder kompakt-SUV

Kia har ambisiøse planer og lover å ha hele 14 elbiler i porteføljen i løpet av 2027. Det innebærer lanseringer av minst to nye modeller i året, fra og med inneværende år.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare noen uker siden vi ble presentert for EV9, en stor familie-SUV med inntil tre seterader. Konseptet Kia nå viser heter EV5, og det betyr at den skal posisjoneres under EV6 og kan bli en elektrisk erstatning for Sportage.

Kia har ikke røpet noe som helst av tekniske detaljer, men den skal bygges på deres dedikerte elbilplattform, E-GMP, og dermed kan du være trygg på muligheten for lang rekkevidde og lynkjapp hurtiglading.

Designeren har utnyttet mulighetene som ligger i det flate gulvet til å presentere et fleksibelt interiør med svingbare stoler i begge seterader.

Innendørs finner vi også en bred skjerm som strekker seg over en stor del av dashbordet, tilsvarende den i nye EV9, mens innredningen for øvrig preges av minimalisme. Eksteriøret har mye til felles med storebror, EV9.

Vi får ellers høre om miljøvennlige materialer i interiøret. Listen inkluderer plantebaserte materialer utvunnet fra tang, og resirkulerte plastflasker er benyttet i taktrekk, dører og seter.

Produksjonsversjonen av EV5 skal presenteres i Kina senere i år. Etter hvert skal vi få mer informasjon om hva som vil gjelde i andre verdensdeler, men denne ser jo ut til å passe rett inn i den mest populære nisjen for mellomstore SUV-er i vårt marked.

Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Kia EV5 Concept
Powered by Labrador CMS