Statens vegvesen om Prius

Statens vegvesen har fullført undersøkelsene av den Toyota Prius som i mars var innblandet i en hendelse utenfor Kristiansand. Undersøkelsene avdekker ingen tekniske feil.

Publisert Sist oppdatert

På bakgrunn av flere lignende innrapporterte opplevelser, vil Statens vegvesen hente inn ekstern ekspertise for å gjøre en dypere vurdering av problemstillingen.

– Det er viktig å understreke at vår rolle i saken har vært å vurdere det kjøretøytekniske ved bilen. Tre andre Prius-førere har rapportert inn lignende erfaringer, i tillegg til at to av våre ni tjenestebiler har hatt lignende symptomer, sier Erik Aalling, leder av seksjon for kjøretøyteknikk i Statens vegvesen.

Statens vegvesen har derfor valgt å hente inn ekstern ekspertise, og vil ha et møte med Det Norske Veritas i løpet av kort tid for å vurdere de videre undersøkelsene.

LES OGSÅ: Ingen sammenheng med tidligere innkallinger

Holder mulighetene åpne

Problemet kan være at gassen henger seg opp i gulvmatta, men av de innrapporterte opplevelsene ser Statens vegvesen at det også kan være andre årsaker til problemet.

Alle prøver og tester viser at blant annet bremsesystemene virker som de skal.

– Vi har derfor ingen grunn til å si at Toyota Prius er en farlig bil å kjøre med, og henstiller bileiere som er usikre å ta kontakt med Toyota Norge for å få tatt en sjekk – det samme som vi gjorde med våre biler, fortsetter Aalling.

Forutsetninger til Toyota

Statens vegvesen forutsetter at Toyota kommuniserer med både eksisterende og nye kunder slik at bruksegenskapene til avanserte kjøretøy som Toyota Prius er klare for førerne.

– Vi understreker at vi har hatt et godt samarbeid med Toyota Norge i denne prosessen, avslutter Aalling.

LES HELE RAPPORTEN HER

(Kilde: Statens vegvesen)

Powered by Labrador CMS