-
RG Mobility AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS Bergen:
Ettermarkedsleder
-
Motor Forum AS Telemark:
Regnskapsansvarlig
-
Werksta Bergen Åsane:
Verkstedleder
-
Bilia X:
Servicemarkedssjef, Xpeng Lørenskog
-
Toyota Asker og Bærum:
Handover / produktspesialist
-
Solaris Norge A/S:
Mekaniker til tungbil, buss søkes
-
Flex1One AS:
Driftsansvarlig
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Steinkjer
-
RG Mobility AS:
Key account Manager
-
Hyundai Motor Norway:
Regional Sales Consultant
-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Møller Bil Skadesenter Alnabru:
Bilskadereparatør
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Salgssjef Volvo Car Ryen
-
Tide Verksted AS, Avdeling Voss:
Mekaniker tyngre- og lette kjøretøy
-
Team Verksted AS:
Delelager/kundemottak
-
Autoringen Oslo AS:
Takstmann
-
Motor Forum AS, Oslo:
Teamleder Verksted
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Nybilselger
-
Andresen Karosseri AS:
Biloppretter
-
Bilhuset Viken AS:
Teknisk Leder
-
Bilco Hønefoss AS:
Mekaniker
-
Hyundai Motor Norway:
Service Enigneer
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Tide Verksted AS:
Mekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Hovfaret 17B:
Ledige kontorplasser
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
Barnesikring på alvor
Volvo er kjent for å ta sikkerhet i sine biler på alvor, og nå lanserer de en kampanje som omfatter de yngste passasjerene.


Hos Volvo får du gode råd om barn i bil
Alle foreldre ønsker å gi sine barn den best tenkelige beskyttelse, også i bilen. Likevel skades og dør barn når de kjører bil, ofte fordi barneseter er montert feil eller ikke passer barnets alder, høyde eller vekt.
Noe som er enda verre er at de alt for ofte sitter i biler uten barnesete eller sikkerhetsbelte. Siden dette kan bero på dårlig kunnskap, har Volvo laget en veiledning som beskriver hvordan gravide kvinner og barn i forskjellig alder kan kjøre så sikkert som mulig i bilen.
Mange spørsmål
- Gravide kvinner eller nybakte foreldre har mange spørsmål, fremfor alt om hvordan det siste tilskuddet til familien skal kunne kjøre sikkert i bilen, sier Lotta Jakobsson, spesialist på barnesikkerhet på Volvos sikkerhetssenter, og fortsetter:
- Vi får mange spørsmål om hvor den sikreste plassen for barnet er, hvordan han eller hun skal festes i barnestolen og om et sikkerhetsbelte kan skade en blivende mor. Slike spørsmål besvares i vår veiledning om barnesikkerhet.
Bakfrem sikrest
Lotta Jakobsson forklarer at barnets hode er stort og tungt i forhold til kroppen. Hodet på en nimåneders baby tilsvarer ikke mindre enn 25 prosent av barnets kroppsvekt, sammenlignet med 6 prosent for en voksen. Barnets hals og halsvirvler er ikke fullt utviklet og skiller seg kraftig fra en voksen.
I en frontkollisjon kastes hodet på den som sitter vendt i kjøreretningen fremover med voldsom kraft. Halsen på en voksen kan klare påkjenningen relativt bra, mens halsen på et lite barn ikke gjør det. Ettersom frontkollisjoner er den vanligste og som regel mest voldsomme typen kollisjon, er det spesielt viktig at små barn sitter vendt bakover.
- Å sitte bakovervendt er den absolutt sikreste måten, og Volvo anbefaler dette der det er praktisk gjennomførbart, kommenterer Lotta.
Forskning basert på virkelige ulykker
Forskningen som utføres av Volvo med hensyn til barnesikring, bygger blant annet på selskapets egne analyser av virkelige trafikkulykker. Databasen for ulykkesanalyse hos Volvos team inneholder opplysninger om over 36.000 ulykker med over 60.000 personer innblandet.
- Denne ulykkesstatistikken er unik. Teamets studier viser tydelig at bakovervendte barneseter gir en meget bra beskyttelse, kommenterer Lotta Jakobsson.
Beskyttelse for eldre barn
Volvos veiledning om barnesikkerhet tar også opp spørsmål som når barnet kan sitte forovervendt og i så fall hvilken type av beskyttelse som er best egnet.
- Vi pleier å råde foreldre til ikke å sette barnet forovervendt før tidligst når det har vokst ut av sitt bakovervendte sete og har nådd en alder av minst 3 år, sier Lotta.
- Da har kroppen fått større proporsjoner og halsen er utviklet. Men barnet er fremdeles for lite til kun å bruke sikkerhetsbelte, derfor bør en barnepute anvendes. Med en slik sitter midjebeltet sikkert rundt hoftene, ikke rundt barnets mage, og beskytter dermed de indre organene ved en kollisjon.
- For å oppmuntre til dette innførte Volvo nylig en integrert totrinns barnepute i de nye V70 og XC70. Det nederste nivået passer for barn som er mellom 115 og 140 cm lange, mens det øvre nivået er tenkt for mindre barn mellom 95 og 120 cm, fortsetter Lotta.
Ikke bare teknikk
Barnesikkerhet er ikke bare et spørsmål om tekniske løsninger. Dessverre savnes det på mange hold i verden kunnskaper om hvordan barn bør sitte i bil. I mange tilfeller kjører barnet uten noen som helst beskyttelse eller sitter fastspent på feil måte i sikkerhetsutstyr som ikke er konstruert for dem. Dessuten kan holdninger og lover variere fra land til land.
- Vi håper og tror at vår veiledning om barnesikkerhet vil bli mye brukt av alle som ferdes med sine barn i bilen, avslutter Lotta Jakobsson.
Veiledningen vil bli tilgjengelig hos Volvos forhandlere og også inngå i forskjellige markedsaktiviteter.
Volvo har lang tradisjon når det gjelder å utvikle barnesikkerhet og selskapet tilbyr for tiden fire forskjellige barneseter, hvorav to er utviklet i samarbeide med Britax, en av verdens ledende produsenter av barneseter.