Nye Ford Kuga PHEV kommer i utstyrsvariantene Active X (t.v.) og ST-Line X

Ford Kuga 2024:

Ansiktsløft og tekniske oppgraderinger

Ford har i dag presentert en oppgradert og ansiktsløftet Kuga som blir bedre enn forgjengeren på viktige områder.

Publisert

Som ladbar hybrid kommer Kuga med kraftigere elmotor og en oppgradert automatgirkasse som sammen gir den betraktelig bedre ytelse og bedre lastekapasitet.

For potensielle kunder er det nok viktigere at den kan trekke tilhenger på inntil 2100 kg enn at den akselererer til hundre på 7,3 sekunder. Bilen har en samlet effekt på 243 hk og elektrisk rekkevidde opptil 68 km.

Nye Kuga har fornyet design både innvendig og utvendig. Den nye fronten har fått en heldekkende LED-lysstripe mellom de nye LED frontlysene. Nytt baklyktdesign er også med på å gi nye Ford Kuga et nytt særpreg.

Ford skryter av mer funksjonelt interiør med renere design og færre fysiske knapper. Den følger dermed trenden der stadig flere funksjoner skal styres fra en berøringsskjerm – noe ikke alle er like begeistret for.

Blant praktiske egenskaper kan vi nevne at andre seterad kan justeres frem og tilbake 150 millimeter for å gi økt benplass for baksetepassasjerene eller bagasjeplass på opptil 628 liter uten å legge ned seteryggene.

To varianter

Ford Motor Norge vil tilby Kuga i to varianter med forhjulsdrift – det de definerer som «en meget godt standardutstyrt sportslig ST-Line X», samt den nye Active X som har mer robust og tøft design og tekniske oppgraderinger som gjør den egnet for mer utfordrende kjøreforhold.

Active X har unike eksteriør- og interiørdetaljer for å fremstå som en hardfør SUV. Den har også sortlakkert sidespeil, tak og beskyttelsesplate samt unike interiørdetaljer.

Nye ST-Line X skal med sin haiformede grill og sin lave frontspoiler gi en mer sportslig fremtoning. Den kommer også med kromdetaljer på nedre støtfanger, røde bremsecalipere og ST-Line X merkede beskyttelsesplater.

Begge varianter leveres med 18-veis justerbare komfort-forseter i Sensico-skinn og er priset fra 684.300 kroner.

Ny og raskere teknologi

Fords siste generasjon SYNC4-teknologi er standard på nye Kuga ladbar hybrid, og kommer med en rekke muligheter som skybasert navigasjon og stemmestyring på norsk – alt styrt fra en 13,2-tommers sentralt plassert skjerm.

Sammenlignet med det utgående SYNC3-systemet har SYNC4 dobbelt så mye datakraft. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto er standard. Samtidig sørger 5G FordPass-tilkoblingen for rask dataoverføring og Ford Software Updates gjør det mulig å oppdatere SUV-en over tid.

Nye Kuga kan også fås med flere hjelpemidler for de som trekker tilhenger eller campingvogn. Med sjekkliste for tilhengertilkobling som er tilgjengelig i SYNC4 og FordPass-appen, får du en sjekkliste for å forsikre deg om at alt er trygt koblet på og sikret.

Med Navigasjon for tilhenger vil bilens navigasjonssystem hjelpe deg med riktig kjørerute, tilpasset din henger eller campingvogn, for å unngå krappe svinger, lave bruer og andre hindringer.

Ved hjelp av FordPass-appen får du også tilgang til en rekke tjenester som gjør at du har kontakt med bilen din uansett hvor du er. Her kan du sjekke drivstoffstatus eller benytte deg av fjernstart – alt fra mobiltelefonen.

Forbedret førerassistanse

Nye Ford Kuga kommer også med det siste av avanserte førerassistanseteknologier. Det inkluderer blant annet en oppgradert versjon av adaptiv cruisekontroll som nå også inkluderer en prediktiv hastighetsassistent som justerer bilens hastighet i forhold til svinger, rundkjøringer og på- og avkjøringer til motorveier.

En lyskryssassistent som overvåker veien foran og biler i parallelle kjørefelt, har også fått bedre funksjonalitet. Et nytt forovervendt kamera med et bredere dekningsområde oppdager motgående motorsykler og sykler som svinger over veien. Det kan også oppdage fotgjengere og syklister som krysser veien føreren svinger inn på, og automatisk bremse ned bilen for å forhindre ulykker.

Nye Kuga produseres på Fords fabrikk i Valencia i Spania og er tilgjengelig for bestilling nå.

Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Ford Kuga PHEV 2024
Powered by Labrador CMS