Ny SsangYong til IAA

Faktisk en av de mer interessante debutene på Frankfurt-utstillingen, denne koreaneren. Egentlig tilhører den Daewoo, men SsangYong gjør det bra for tiden og ønsker å distansere seg fra eieren. Derfor er det ikke bare en ny modell men en ny strategi som skal presenteres til uken.

Publisert
SsangYong Rexton

SsangYong er vel den minste av koreanerne, mindre enda enn Asia Motors tror jeg, og den ble en del av Daewoo i forfjor, men har fortsatt med sin egen produktutvikling og sin egen markedsføring, og har vel egentlig heller ikke vært noen faktor i GM/Daewoo-forhandlingene.

Nå har denne SUV-produsenten utviklet en ny modell. Den er riktignok basert på velkjente Musso, men både utvendig og innvendig er den ny, og det er helt åpenbart at SsangYong har satt seg store mål. RX 300 fra Lexus og M-Klassen til Mercedes, er de klare konkurrentene.

Det siste er litt ironisk, fordi Mercedes har lenge hatt en nær kontakt med SsangYong og også den nye modellen, Rexton skal den hete, har motorer som stammer fra arsenalet til Mercedes-Benz. Både dieselmotorene, med og uten turbo, og bensinvariantene er slike som ethvert Mercedes-verksted fikser i blinde.

Både priser og fremtidige distribusjonsplaner regner vi med vil bli presentert sammen med den nye modellen neste uke.

Powered by Labrador CMS