Toyota HiLux

Toyota HiLux

- Så mye større blir lasteplanet, sier Per Arne Skramstad i Toyota Norge

Toyota RAV4

Toyota Yaris

Toyota HiLux: Arbeidshesten blir luksusbil

Frankfurt (BilNorge): Toyota HiLux er på vei fra Sør-Afrika til Norge. Når den første bilen ankommer Drammen om noen uker, skal den rett til et norsk verksted for påbygg. Lasteplanet skal forlenges med 17-18 centimeter. Dermed kan bilen registreres som kombinert bil med fem seter i Norge.

Publisert Sist oppdatert

- Den kombinasjonen er dømt til suksess, sier informasjonssjef Per Arne Skramstad i Toyota Norge. Og med priser godt under kr 400.000 mener vi det blir en stor hit. Det blir lansering like før jul, men salget starter først for fullt neste år. Jeg skjuler ikke at forhandlerne også har meget stor tro på bilen.

Og nye HiLux er blitt en helt annen bil enn dagens modell. ”Arbeidshesten er blitt til en luksusbil med innredning som i en Lexus. Det er plass og komfort som trolig blir klassebest. Bilene bygges i Sør-Afrika og Thailand.

Toyota Norge vil satse mest på kombinertbil med fem seter.

Yaris Verso ut året

I Frankfurt viser også Toyota den nye Yaris med fem dører. Den skal lanseres i Norge 1. desember. Den nye er større enn dagens, og det betyr også at Yaris Verso forsvinner. Toyota Norge har støvsuget jorda rundt etter biler, og regner med å kunne selge Verso ut året. Men da er det bom slutt, for det kommer ingen ny Yaris Verso.

PS! På direkte spørsmål til salgs- og markedsdirektøren for Toyota i Europa – Dr. Takis Athanasopoulos, bekrefter han at det vil komme en rekke nye varianter av Yaris. Han legger til at det vurderes en etterfølger av dagens Yaris Verso, men at man også ser på andre varianter.

Ny HiAce først i 2007

Nylig var alle norske Toyota-forhandlere i Japan. Der benyttet de sjansen til å spørre om når Toyota planlegger å lansere en ny HiAce. Fabrikken svarer noe unnvikende, men det er nå klart at en endret HiAce ikke kommer før i 2007. Det er ikke snakk om en helt ny bil, men en sterkt oppgradert og mer moderne kassevogn.

Nye RAV4 neste år

Den nye RAV4 er virkelig blitt lekker. Mer runde former gjør at importør og forhandlere ikke er i tvil om at bilen vil bli den mest solgte i klassen, også i årene som kommer. Det blir lansering i februar neste år, og det er fortsatt flere hundre av dagens RAV4 på lager. De skal bort før ny modell lanseres i februar 2006.

Powered by Labrador CMS