Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo
Porsche Macan Turbo

Morsomste Macan fornyes

Det har vært litt tynt i modellrekkene til Porsche i år. Men det drypper stadig inn nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

Den norske Porsche-organisasjonen har fortsatt ekstremt lange ventelister for Taycan – rundt 2800 biler – men den får de ikke konvertert til salg før et godt stykke inn i 2020.

Da er det godt at en ny Macan er på vei inn som en ventepølse. De to rimeligste modellvariantene er allerede på plass i markedet, mens Macan Turbo debuterer i Frankfurt. Den kommer neppe til å gjøre de store utslagene på statistikken.

Macan har vært på markedet siden 2014. Den gjennomgår nå en midtlivsoppdatering. Toppmodellen Macan Turbo er foreløpig siste variant ut.

Den tidligere 3,6-liters V-sekseren er erstattet med en ny 2,9-liter – den samme som allerede brukes i Panamera og Cayenne – med begge turboladerne plassert i V-en mellom sylinderrekkene.

På tross av mindre slagvolum har den nye motoren hele 440 hestekrefter, 40 mer enn forgjengeren, og et dreiemoment på 550 Newtonmeter i området 1800-5600 omdreininger.

Syvtrinns PDK dobbelclutch girkasse og firehjulsdrift er standard, og med så mye effekt er det ganske imponerende at Porsche oppgir et forbruk på rundt literen – riktig nok basert på NEDC-korr-syklusen.

Macan Turbo leveres med et nytt bremsesystem (PSCB) som ifølge Porsche matcher de dynamiske kjøreegenskapene. PSCB kjennetegnes av høyglans bremseskiver og hvite calipere. 20-tommers felger i turbo-design er standard på Macan Turbo.

Andre detaljer som skiller Turbo fra de øvrige Macan-modellene er fronten med de store luftinntakene, samt standard LED-lysene inkludert Porsches dynamiske lyssystem (PDLS). Sideskjørt og Sport Design speilhus er lakkert i bilens karosserifarge.

Den faste hekkspoileren med dobbel vinge er en annen spesialitet for Macan Turbo, og selvsagt sportseksosanlegget med to doble blanke enderør.

Powered by Labrador CMS