Freze Froggy EV Beachstar

Den billigste og minste som toppløs

Dartz i Latvia har modifisert biler før. Nå har de kappet taket av det kinesiske mikrofenomenet Wuling Mini, gjort den til to-seter og døpt den Beachstar.

Publisert

Vi fortalte om Freze Nikrob, så utvilsomt en Wuling Mini, da den kom til Latvia i fjor og med ett ble EUs billigste bil.

Nå dukker den opp i en helt ny versjon – det nærmeste er den gamle spider-versjonen av Smart ForTwo, selv om frontruten kanskje er 3 cm høyere på denne.

Men ellers er den så skrapet den kan få blitt, og enda litt mer boks&rettelinjer – og det må man betale ekstra for. Regn med i hvert fall € 19.999.

Jeg aner ikke hvor mye den veier nå, eller hvor mye den veide før operasjonen, men vi snakker fremdeles 26,5kW batteripakke og en motor på 40 hk. Rekkevidde 300 km sier de, og ladetid litt over fem timer.

Toppfarten på 85 km/t kan løftes til nesten 110 med en «sport»bryter – «men da reduseres rekkevidden dramatisk».

Dartz sier at dette er en av tre avarter de planlegger. En annen blir en Targa og den tredje en Buggy som allerede er døpt Freze Mojo EV.

Når vi ser ut over elbil-landskapet er det helt åpenbart at vi mangler en åpen versjon. Men jeg er ikke helt sikker på at Beachstar er svaret på akkurat det,

Powered by Labrador CMS