Ny konseptbil fra Kia

Kia er i siget med nye konseptbiler for tiden. Til Genève har de med seg denne.

Publisert Sist oppdatert
Kia Concept

Vi har nylig omtalt Trail’ster Concept som skal vises på bilutstillingen i Chicago om noen dager, men denne gangen dreier det seg om en europeisk bil.

Konseptbilen, som er i D-segmentet, er utviklet av Kias designstudio i Rüsselsheim. Og når de sier D-segmentet må det bety en etterfølger til Optima som først kom på markedet i Korea og USA i 2010 og til Europa noen år senere.

Først i 2014 kom Optima til Norge, og salget her har vært beskjedent, kun 81 biler ble ifølge OFV registrert her i 2014.

Kan by på nye muligheter
Optima deler plattform med Hyundai i40, men Kia-modellen har kun vært solgt som sedan mens Hyundai har hatt størst suksess med i40 stasjonsvogn.

Det blir derfor interessant å se om også Kia velger to karosseriformer når neste generasjon Optima etter hvert skal lanseres. Og om de vil satse på hybrid-varianten som selges i USA.

En ny Optima får uansett tøff konkurranse fra volumselgere som Ford Mondeo, Volkswagen Passat og en rekke andre utfordrere i et segment som har gått sterkt tilbake de senere årene.

Nå er det i stor grad SUV-er og kompaktklassen som har overtatt for de mellomstore familiebilene.

Powered by Labrador CMS