Volkswagen ID.3 GTX

Spionbilder Volkswagen ID.3 GTX

Her er ikke mye overlatt til fantasien

Årets vintertesting i Lappland er i gang, og her har våre fotografer kommet over en nesten umaskert spesialversjon fra Volkswagen.

Publisert

For to og et halvt år siden la Volkswagens merkesjef ut et teaser-bilde av en heftig ID-modell med kodenavn ID.X.  Spekulasjonene begynte raskt å spre seg om en elektrisk Golf GTI, eller enda råere Golf R.

Det har fortsatt ikke kommet ut noen offisiell informasjon, men som vi ser av disse ferske bildene er kamuflasjen nå fjernet hvilket innebærer at bilen er inne i en avsluttende testfase i kjølig klima.

Vi kan avsløre at bilen får betegnelse ID.3 GTX, og da tenker du sikkert firehjulsdrift. ID.4 og ID.5 med tilleggsbetegnelse GTX har jo to motorer og drift på alle fire, men det gjelder ikke ID.3 GTX som kun får drift på bakhjulene som de øvrige ID.3-modellene.

Likevel kan vi regne med at den får mer effekt enn de ordinære modellene med 204 hestekrefter. Hvor mye mer er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

Dessuten får bilen en mer sportslig fremtoning med egen front og redusert bakkeklaring som vi ser på disse bildene. Vi kan også regne med et stivere chassis og skarpere styring for å gi bilen mer sportslige kjøreegenskaper.

På IAA Mobility viste Volkswagen en ID.GTI basert på den kommende ID.2-modellen som skal på markedet om et par år, så GTX skal nok fungere som en ventepølse frem til en ekte GTI lanseres.

Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Volkswagen ID.3 GTX
Powered by Labrador CMS