Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car
Lotus Circuit Car

Lotus snart på banen

I helgen debuterte Lotus’ banebil i sitt første bakkeløp. Neste sommer kan du skaffe deg et eksemplar.

Publisert Sist oppdatert

Det er en lettvekter på ca 650kg basert på Elise Lotus presenterer som sin Circuit Car. Bilen skal produseres i et antall av ca 100 i året og er kun ment for bruk på baner. I midten av 2006 skal den være leveringsklar, og debuten fant sted i bakkeløpet Shelsley Walsh Hill Climb sist helg hvor bilen ble rattet av utviklingssjef Tony Shute.

Bilens aluminiumschassis er kledd med et karosseri i komposittmaterialer slik at det er enkelt å strippe den for å kunne foreta innstillinger og justeringer. 1,8-liters motoren fra Toyota kan leveres i to forskjellige utførelser, en normalt pustende og en kompressormatet. Førstnevnte yter 190hk med et dreiemoment på 181Nm mens kompressorutgaven byr på 243hk / 236Nm. Det tilsvarer 373hk pr tonn.

En 6-trinns tettsteget gearkasse sørger for å overføre kreftene til drivhjulene. ABS-bremser med servohjelp skal besørge stoppegenskapene. Lotus har fått hjelp av AP Racing til 4-kanals calipere mens Brembo leverer skivene med en diameter på 282mm og en tykkelse på 26mm.

Lotus antyder en prislapp på ca 25.000 pund på hjemmebane for den rimeligste varianten.

Powered by Labrador CMS