Mona M03

Xpengs nye merke

Strømlinjevindunder: Mona

Xpeng gir oss stadig nye detaljer om det nye merket de skal lansere: Mona. Nå er hun verdens mest strømlinjede masseproduserte.

Det kan selvfølgelig diskuteres hvor masseprodusert Mona er.

Kinesisk presse regnet med at hun skulle vært presentert i uken som gikk – men det ble hun ikke.

I stedet har Xpeng avslørt enda noen detaljer om henne.

Det mest interessante for folk som forsøker å holde orden på kinesiske bilindustri, er at hun åpenbart skal hete Mona allikevel, og ikke Xpeng Mona.

Mona M03 er den korrekte måten å snakke til henne på.

Verdens laveste cd?

For oss andre er det litt mer spennende at på Weymo ble hun utnevnt til verdens mest osv. med en luftmotstandskoeffisient på 0,194.

Det sier ikke så mye før du også kjenner frontarealet, men Xpeng antyder at sammenliknet med normale verdier, betyr en 0.085 reduksjon i koeffisienten 15 % lavere energiforbruk. Eller i klartekst: 60 kilometer større rekkevidde når man sammenlikner like med like.

En litt uklar beskrivelse av aerodynamiske finesser snakker bl.a. om et meter langt aktivt luftinntak fra grillen, plater som styrer luftstrømmen bak, felger med liten luftmotstand og «pneumatisk strømlinjet» anderumpe.

Ta også med at vekten er forholdsvis lav – fra 1631 kg til 1739 kg avhengig av modell, men batterikapasitet har de ikke fortalt om.

2815 mm akselavstand og utvendige mål på 4780 x 1896 x 1445 mm gjør den til den minste bilen i Xpeng-slekten.

Det eneste som sies om eksport er slagord på reklameplakater: «For å fremme KI-motoriserte smarte elbiler over hele verden».

Mona M03
Mona M03
Mona M03
Mona M03
Powered by Labrador CMS