Seat starter turné i Oslo

Seat har valgt Oslo som startsted for et roadshow som skal innom flere europeiske land.

Publisert Sist oppdatert

Når Seat lanserer sin første elbil, benytter de en kjent oppskrift. De baserer den nemlig på Up som i Seat-vokabularet heter Mii. Det er jo ikke lenge siden vi fortalte om tilsvarende innsats hos Skoda, som også har lansert en ladbar hybridversjon av Superb.

«Seat on Tour» skal vise de siste nyhetene fra Seat og Cupra og skal innom det Seat omtaler som «strategiske land for merket». Og der står altså Norge og Oslo øverst på listen siden byen er regnet som elbil-hovedstaden i Europa.

Mii Electric kommer på markedet mot slutten av året og vil ifølge Seat bli en av de rimeligste elbilene på markedet når forhåndssalget starter i september. Da kan vi vel forvente priser et godt stykke under kr 200.000 da?

Med på lasset til Oslo har Seat også den lille Minimó Concept og eXS kickscooter.

Nordmenn vil også få møte el-Born Concept, merkets første bil basert på VW-gruppens MEB plattform, og den andre bilen fra Gruppen som skal bygges på plattformen, etter Volkswagen ID.3.

Selv om du ikke er interessert i elbiler kan det være interessant å besøke Seat Road Show på Vulkan i Oslo for en annen attraksjon. Der vil du nemlig også møte den splitter nye SUV-en Cupra Formentor som er første nye Cupra designet fra bunnen av.

Etter noen dager i Oslo går showet videre til Liverpool. I løpet av høsten skal også Paris og Milano besøkes.

Powered by Labrador CMS