Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra
Nissan Micra

Nissan Micra

Publisert

- Innledning

Et friskt pust
Nissan Micra legges merke til på lang avstand. Ikke bare på grunn av den oransje lanseringsfargen, men også på grunn av det tøffe ytre som følger deg inn i bilen. Ja, Micra er like flott å se på inni som utenpå. Dette er virkelig et langt steg framover i forhold til bilen som erstattes.

Den friske fargen setter tydelig preg på dashbord, knebeskyttelsesputene på midtkonsollen og i setene.

Ikke alle liker D-formet ratt. Jeg gjør det, jeg liker de lettleste instrumentene, men jeg liket ikke de vinklede og delvis skjulte døråpnerne på bakdørene fordi de først og fremst er upraktiske. At det er jålete etteraping av konkurrenter får så være.

Motorsvak
Micras største problem befinner seg under panseret. 0,9 liter og tre sylindre duger dårlig når Nissan ikke har tatt ut mer enn 90 hk. Det hjelper litt at bilen ikke veier mer enn 978 kilo, 150 kilo mindre enn Fiesta, men mer effekt og moment hadde gjort susen. Her er det bare å glede seg til mer kraft og automatgir – og kanskje lavere forbruk.

Det høye forbruket overrasket. 0,66 liter per mil er langt over hva vi hadde forventet og drøye desiliteren mer per mil enn 100 kilo tyngre Yaris forbruker.

Micra har et mer moderne chassis enn Yaris og Rio, oppfører seg klart bedre på veien, men er ikke like underholdende å kjøre som Fiesta.

Hodestøttehøyttalere
De fleste i teamet fant seg greit til rette bak rattet. Med Tekna utstyrspakke som de fleste Nissan-kjøpere velger, har Micra både ryggekamera med 360-graders utsikt og parkeringssensorer, LED kjøre- og hovedlys cruisekontroll og ikke minst BOSE audiosystem med innebygde høyttalere i hodestøtten på førersetet.

Kjøreveiledningen i navisystemet vises ikke bare på den sju tommer store berøringsskjermen, men også i vinduet mellom turteller og speedometer. Flott, det.

Micra oppnådde nylig fem stjerner og maksimal score i Euro NCAPs sikkerhetstest. Fordi den er testet etter de siste prosedyrejusteringene, er bilen også blant de aller sikreste småbilene. Men den mangler førerstøttesystemer som sikter mot autonom kjøring slik som radarstyrt cruise og filskiftvarsler som ikke bare varsler og bremser, men også tar bilen tilbake i kjørefeltet om den utilsiktet er på vei ut.

Men pluss for blindsonevarsling og for trafikkskiltgjenkjenning.

Konklusjon: Et friskt småbilpust som med fordel kan få litt mer motorkraft.

LES VIDERE:

- Innledning

- Ford Fiesta

- Kia Rio

- Nissan Micra

- Toyota Yaris

- Vårt valg

- Testdata og poeng

Powered by Labrador CMS