Nissan Connect

Nissan Note

Nissan Pixo

Nissans Paris-moter

Nytt konsept, småbil og en ansiktsløftet Note er viktigste nyheter fra Nissan i Paris.

Publisert Sist oppdatert

Nuvu
Nuvu er en ny konseptbil som skal vises for første gang. Om det er Toyota iQ som har inspirert Nissan til å lage en kompakt bybil skal være usagt, men oppskriften er omtrent den samme.

Med en lengde på ca tre meter har bilen plass til tre personer. Bilen er elektrisk drevet, skal ta seg lett frem i trafikken og, ikke minst, vær lett å parkere i trange omgivelser.

Nissan har allerede avslørt at de er på gata med en elbil i 2010, og Nuvu har lånt teknologi fra denne. Bilen er utstyrt med glasstak som inneholder solpaneler utformet som blader.

LES OM THINKS STORE UTFORDRERE HER

På tross av sin beskjedne lengde er akselavstanden 1,98 meter. Den rager 1,70 i høyden mens bredden er mer beskjedne 1,55 meter. Nissan har foreløpig ikke sendt ut noe bilde av Nuvu, så vi får smøre oss med tålmodighet noen uker til.

Pixo
Temaet urbant og smått gjelder også for Pixo – en ny småbil av mer konvensjonell karakter. Her har vi en 5-dørs 4-seter med en drivstoffgjerrig 1,0-liters tresylindret motor.

Pixo strekker seg over 3,565 meter i lengden, er 1,47 m høy, 1,60 m bred og har en akselavstand på 2,36 m. Den skal bygges i samarbeid med Suzuki ved et moderne anlegg i Delhi i India.

Bilen er utstyrt med en firetrinns automatkasse og skal på markedet fra våren 2009.

Facelift på Note
Note får nå en midtlivs ansiktsløfting for å opprettholde trykket. Utseendemessig er den nye fronten mest iøyefallende. Ellers dreier det seg om nye baklykter, nye farger og nye hjul.

Motorer og hjulopphengning oppdateres, og nytt er en 1,5-liters dCi-motor med et CO2-utslipp på bare 119 g/km.

Sammen med ansiktsløftingen på Note lanseres nå også ”Connect i modellen. Dette er Nissans nye kombinasjon av satellitt-navigasjon, audioanlegg og kommunikasjonssystem.

Anlegget er moderne med bl.a. touch screen, navigasjon på ni forskjellige språk, en CD-spiller som aksepterer det meste, USB-port for tilkobling av MP3 samt Bluetooth.

Det kommer også en oppdatert Murano og en ny Qashqai+2, men disse skal vi rekke å kjøre før Paris-utstillingen starter i oktober.

Powered by Labrador CMS