Sniktitt på Paris 2008

Høstens største bilutstilling åpner sine dører til helgen. I Paris samles alt som er av nye biler.

Publisert Sist oppdatert

"For folk flest”
Det formelig flommer over av spennende nyheter ”for folk flest selv om messa kommer i økonomiske nedgangtider – og med et lavt bilsalg.

Frankfurt og Paris skiftes om å gjennomføre høstenes største internasjonale bilutstilling. I år er det Paris som er arrangør – og denne uka er det åpning.

Torsdag og fredag er det lukkede dager for bransje og media – og lørdag er det publikumsåpning. Messa varer frem til 19. oktober.

Ingen skal i år klage på spennende nyheter. Nesten alle produsenter har virkelig store modellnyheter som de viser i det offentlig rom for aller første gang. Og mange av modellene er biler som skal prege det norske bilmarkedet de neste årene.

Av de flere hundre små og store nyhetene er det kanskje disse som har særlig stor interesse for det norske markedet:

• VW Golf – nå i 6. generasjon

• Toyota Avensis – til Norge ved årsskifte. Har mål om å bli klassevinner

• Ford Fiesta og Ford Ka – to spennende nyheter med større produktprogram enn tidligere

• Opel Insigna stasjonsvogn – skal være klassens største

• Nissan Qashqai+2 – større enn forgjengeren – like stor suksess?

• Renault Megane 3 skal den løfte salget av Renault i Norge?

• Renault Laguna coupe

• Peugeot 308 SW og 308 CC. I tillegg oppgradert 407.

• Citroen C3 Picasso

• Mini Crossover

Så det mangler ikke på spennende og ikke minst interessante nyheter på årets store bilmesse.

Krisetid og økonomisk nedtur
Det er ikke bare kraftig vind og tydelig høst som preger Paris i disse bildager. Det kommer også daglig meldinger fra bilprodusenter om redusert salg som igjen fører til redusert produksjon.

Det er svikt i salget på alle verdens store bilmarkeder. Og det er ikke ventet noen bedring på kort sikt. I dag har produsentene problemer med å finne lagringsplass for nye biler som kommer ut fra samlebåndet. Og situasjonen er den samme verden rundt.

Tidligere har det ofte vært slik at når USA har hatt nedgang i salget, har salget i Australia eller Europa økt, og visa versa. I år er ikke det tilfelle.

Stor norsk interesse
Det er ingen mangel på norsk interesse rundt bilmessa. En rekke store forhandlerorganisasjoner skal neste uke til Paris for å se det nyste innen bil.

De som kanskje er mest spent er forhandlerne til Volkswagen, Toyota og Ford – som lengter etter de nye modellene deres fabrikk viser for første gang i Paris.

Powered by Labrador CMS