Volvo S80 2007
Volvo S80 2007
Volvo S80 2007
Volvo S80 2007

Scoop: Ny S80 avslørt

Volvo er i ferd med å utvikle neste generasjon S80. Bilen kommer trolig på markedet neste sommer, men vi kan allerede nå avsløre de første computertegninger.

Publisert Sist oppdatert

V70 er bestselger i det norske storbilsegmentet som domineres av stasjonsvogner. På tross av at den trekker på årene selger også S80 brukbart med 92 biler i første halvår. Men neste år kan salget løftes til nye høyder, da lanseres nemlig en helt ny modell som utfordrer A6, 5-serie og E-Klasse.

Evolusjon
Designet er en videreføring av dagens modell med klare trekk fra V70 (front) og S60 (takbue og hekk). Sideblinklysene er på plass i speilhusene som hos de fleste biler i dette segmentet og frontlyktene er sammensatt og plassert bak klart glass.

Men det er dyptgripende endringer også under overflaten. En talsmann for Volvo sier: ”Våre ingeniører har arbeidet hardt for å perfeksjonere kjøreegenskapene slik at de skal appellere til entusiaster så vel som eksisterende Volvo-kunder.

Også V8
Mens dagens S80 har en sekssylindret 2,9-liter på 272 hester som kraftigste alternativ, er det sannsynlig at neste S80 vil bli tilbudt med V8-motoren som ble utviklet for XC90 – en 4,4-liter med 315hk. Denne kan i tradisjonell Volvo-stil monteres på tvers og det er også trolig at noen av modellene vil tilbys med 4-hjulsdrift.

Talsmannen sier: ”Når vi har tatt jobben med å utvikle en V8-motor, er det sannsynlig at vi benytter den også i andre modeller enn XC90. Det er fortsatt tidlig i utviklingsfasen, men firehjulsdrift er jo tilgjengelig i mange av våre øvrige modeller.

Sannsynligvis må vi vente til Geneve-utstillingen 2006 for å få våre antagelser bekreftet.

Powered by Labrador CMS