Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera
Porsche Panamera

Ny topp og bunn

Fortsatt må du vente på stasjonsvognutgaven, men nå kommer nye modeller for de som ønsker det mest eksklusive, og de som klarer seg med litt mindre.

Publisert Sist oppdatert

Da andre generasjon Panamera ble lansert i sommer, var det med et begrenset utvalg på tre drivlinjer, kun med firehjulsdrift og startpriser på godt over halvannen million. Nå øker utvalget med flere nye varianter.

Les våre førsteinntrykk av dieselraketten Panamera Diesel S

Panamera med bakhjulsdrift og Panamera 4 med drift på alle hjul blir de nye innstegsmodellene. De har V6 turbomotor med 330 hk, 20 mer enn forgjengeren. Samtidig er snittforbruket redusert med en desiliter på mila.

Best i baksetet
Samtidig lanserer Porsche Executive-modeller av Panamera, med 150 mm strukket akselavstand og et høyere utstyrsnivå enn de vanlige modellene.

De «sjåførkjørte» Executive-modellene har firehjulsdrift som standard, men leveres med ulike motorer som Panamera 4 (330 hk), Panamera 4 E-Hybrid (462 hk), Panamera 4S (440 hk) og Panamera Turbo (550 hk).

At diesel foreløpig ikke står på Executive programmet, skyldes nok at disse modellene primært selges i Kina, Midtøsten og Amerika hvor diesel nærmest er et skjellsord.

Les også: Panamera den andre

Mer utstyr
Blant utstyret i alle Executive-modellene er et stort panorama soltak, oppvarmede komfortseter med elektriske innstillinger foran og bak, samt elektronisk styrte dempere (PASM). Solgardin i bakruta er også standard.

Standardutstyr i 4S og Turbo er enda mer omfattende og omfatter blant annet firehjulsstyring og dører «soft-lukking» av dører. Turbo-utgaven har også firesoners klimaanlegg, dynamiske LED hovedlys og ambient-belysning.

Som tilleggsutstyr kan alle Executive-modeller leveres med en ny stor senterkonsoll, to integrerte foldebord og en induktiv antennetilkobling for smart-telefon. Det fins en rekke muligheter for individualisering, blant annet en sportspakke.

De som foretrekker å befinne seg i baksetet kan også glede seg over Porsche nyeste generasjon av bakseteunderholdning med 10,1-tommers skjermer integrert i forseteryggene.

Panamera-modellen med 211-hesters diesel, som har vært spesialtilpasset for Norge og noen få andre markeder, er ikke lenger aktuell dersom regjeringens forslag til nye bilavgifter innføres fra 2017. Da faller nemlig hk-avgiften bort til fordel for mer beskatning av utslipp.

Powered by Labrador CMS