Polestar 3 teaser
Polestar 3 teaser

Polestar lineup 2024
Polestar lineup 2024

Polestar 3 teaser
Polestar 3 teaser

Polestar 3 skal produseres i USA

Polestar annonserer at deres første SUV skal produseres i USA, men kun for det amerikanske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Den kommende SUV-en Polestar 3 vil bli produsert i Ridgeville i Sør-Carolina, på samme produksjonsanlegg som Volvos biler. Bilene som produseres i Sør-Carolina vil selges i USA.

Dermed får Polestar produksjon i to av de største enkeltstående markedene for elektriske biler – USA og Kina. Selskapet har også hovedkontor, og har etablert salg og distribusjon, i Europa.

– Polestar 3 vil bli produsert i USA for våre amerikanske kunder. Jeg husker mottagelsen jeg fikk da jeg først introduserte Polestar i USA, og jeg er stolt over at vår første SUV nå skal produseres i Sør-Carolina. Dette betyr at USA ikke lenger er et eksportmarked, men et hjemmemarked, sier Thomas Ingenlath, CEO i Polestar.

Polestar sier de vil åpne rundt 25 Polestar Space i USA i løpet av 2021. Her skal det tilbys kundetilpassede løsninger som testkjøring fra hjemmet, gratis tjeneste for henting og levering i forbindelse med service, og mobile tilbud for kunder i markeder i påvente av et Space.

Polestar ble lansert i 2017 av Volvo Cars og Geely Holding. Produksjonsfasilitetene i South Carolina ble åpnet i 2018 av Volvo Cars.

– Produksjon i USA reduserer leveringstid, samt at det har positive ringvirkninger på miljøet med tanke på shipping av biler til alle verdens hjørner. Det vil også påvirke prisen på Polestar 3 positivt. Alle disse faktorene gjør Polestar enda mer konkurransedyktig i et tøft amerikansk marked, sier Dennis Nobelius, Chief Operating Officer hos Polestar.

Polestar 3 blir første modell ut i den nye generasjonen av elektriske biler bygget på arkitekturen til Volvo Car Group, designet helelektrisk fra bunnen av slik tilfellet også er med Volvo C40.

Den kommende SUV-en vil ha tilkoblingsmuligheter basert på Googles infotainment-system, Android Automotive OS. Bilen vil også inkludere high-end, autonome sikkerhetsfunksjoner. Produksjonsdetaljer kommer på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS