Sally Carrera
Sally Carrera
Sally Carrera
Sally Carrera
Sally Carrera
Sally Carrera
Sally Carrera

Sally på plass

Det var bare en ukes tid før auksjonen at Sally var såpass klar at Porsches presseavdeling kunne presentere henne i full blomst.

Publisert

Vi har jo hatt en del forhånds på henne da hun var på konsept-stadiet. Bilene fra CARS er harmløse og sjarmerende, og når de lover å skape en i full skala MÅ det jo skape interesse.

Penger også, håper Disney sitt Pixar Studio som aldri har stilt seg bak liknende prosjekter før.

For dette skal ikke bare vekke litt oppsikt, det var meningen at den skulle åpne en og annen lommebok også. Presentert som en del av Monterey Car Week og solgt på en RM Sotheby’s auksjon.

Og ganske riktig. Da heftige budrunder var over lå det 3,6 millioner dollar – 24 ganger prisen på en ordinær GTS – i potten som skal deles på to gode formål: en organisasjon som skal støtte opp om unge jenters utvikling, og en som hjelper flyktningen fra Ukraina.

– Det speiler litt av CARS-storyen, sier dr. Sebastian Rudolph – en av Porsches talspersoner ved denne høytidelige anledningen. – Det handler om verdier som vennskap, kjærlighet og gjensidig støtte. Akkurat som hos Sally Special.

Jobben startet i november i fjor, og en rekke kreative krefter fra både Pixar og Porsche blandet seg opp i fremdriften.

Spesialgruppen hos Porsche som gjennomfører slike oppgaver heter Sonderewunsch Team og jobber i skreddersømavdelingen som heter Porsche Exclusive Manufaktur.

Bilen de jobbet på var en 911 Carrera GTS – selvfølgelig med manuell kasse. Alle vet jo at Sally digger skikkelig kjøring.

Blåfargen er helt spesiell, og interiøret er fargekodet til denne ny kuløren. Daniela Milosevi heter hun som kom frem til denne – hun er interiør-designer hos Porsche.

– Dette er helt Sally Carrera, sier hun. – Vi husker jo henne som en seriøs advokat som satte pris på stil og eleganse, men som samtidig var full av fart og moro.

Med bilen fulgte også en skreddersydd støvbeskytter og en egen stand for et ekstra sett felger med dekk – felgene var spesielt bygget for denne bilen, basert på den klassiske fem-arm designen.

En egen bok beskriver hele planleggingen og byggingen – den fulgte også bilen, pluss noe originale design-skisser.

Og – helt spesielt – en spesialprodusert versjon av en Porsche kronograf. Også den med detaljer i Sallybluemetallic.

Faren er selvfølgelig at denne bilen som er skapt blant annet for å minnes noe som oste kjøreglede vil bli hermetisert i en eller annen samling, uten å få trillet et eneste hjul.

Powered by Labrador CMS