Volvo C90
Kl. 16 i dag åpnes det for nettbestilling av Volvo XC90 First Edition. (Foto: Volvo)
Volvo C90
1927 eksemplarer skal bygges. Alle er naturligvis nummererte. (Foto: Volvo)
Volvo C90
Volvo-sjef Håkan Samuelsson presenterer nye XC90. (Foto: Øivind Skar)
Volvo C90
Alle XC90 First Edition blir sjusetere. (Foto: Volvo)
Volvo C90
Egen klimaregulering til baksetet. (Foto: Volvo)
Volvo C90
Også nøkkelen er designet i bilens farge. (Foto: Volvo)
Volvo C90
Made in Sweden. XC90 bygges i Göteborg. (Foto: Volvo)

Volvo XC 90 fra kl. 16 i dag

Vil du kjøre nummerert utgave av Volvos nye XC90 på norsk jord, så er det bare å gjøre seg klar bak tastaturet. Salget starter kl. 16.00 i dag. Og bare på nettet. Depositum 20.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Muligens finnes det verden rundt 1927 interessenter som er ivrige nok og kaster seg over tastaturet når Volvo i dag kl. 16.00 norsk tid åpner for bestilling av SUV-en XC90 First Edition på nettadressen: www.volvocars.com.

Hos Volvo håpes det naturligvis på at bilene rives vekk i samme tempo som billettene til Bruce Springsteen-konserter, altså i løpet av sekunder.

LES MER OM XC90 HER

Vær likevel ikke så sikker på at du får bilen før andre som bestiller den meget senere. PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway opplyser at First Edition-bilene er ventet til landet i april. Det er én måned etter lanseringen i mars. Men du er i det minste sikret er et godt utstyrt og nummerert eksemplar av XC90.

1927
Og hvorfor akkurat 1927 eksemplarer? Naturligvis fordi antallet sammenfaller med stiftelsesåret til selskapet.

Uansett er hele jippoet en passe smart anledning til å skape oppmerksomhet rundt en viktig bilmodell som skal leve lenge hos Volvo og er deres første helt egenutviklede bilmodell på mange år.

Ikke bare er plattformen ny og skalerbart utviklet for de fleste av Volvos kommende modeller, men motorprogrammet er også nytt og egenutviklet.

Hva gjør så XC90 First Edition attraktiv? Prisen, som i Norge er på akkurat en million kroner?

Fullspekket
Neppe. Men før en First Edition-bil settes i produksjon krysses det av i alle utstyrsrubrikkene slik at de rundt 200.000 kronene den koster ekstra i forhold til standardvarianten med samme motor (2,0 liter diesel og 225 hk/470 Nm), får utstyrspakken til å framstå som rimelig.

SE STORT BILDEGALLERI AV XC90

Her er luftfjæring med fem innstillinger, 21 tommer store hjul, trepaneler i valnøtt, skinn, åtte trinns automatgirkasse, headup display samt 1400 watt lydsystem fra Bowers & Wilkins med hele 19 høyttalere og basshøyttaleren integrert som en del av bilkonstruksjonen.

Og naturligvis styres den tredje seteraden elektrisk om du skulle komme til å få bruk for sitteplassene.

Alle First Edition blir svarte.

Bilens selges bare via Internett, hevder Volvo. Men det er kun selve bestillingen som skjer via nettet. Etter betalt depositum på 20.000 kroner bekrefter Volvo at du står på kjøpslisten. Samtidig velger du forhandler hvorfra resten av handelen foretas inkludert ordinær kontraktskriving.

Powered by Labrador CMS